Helyi sport

2023.03.31. 21:14

Elhunyt Vikor Sebestyén

Életének 95. évében elhunyt a szegedi asztalitenisz legendája, Vikor Sebestyén.

Munkatársunktól

Fotó: Unsplash

Dr. Vikor Sebestyén fiatalkorában kezdett el asztaliteniszezni, 47 éves koráig versenyzett, amelyből 29 évet az első osztályban töltött el. Sikeres játékospályafutása után sportvezető, és nemzetközi játékvezető lett.

Az 1949-ben megalakult Csongrád Megyei Asztalitenisz Szövetség alapító tagja, 40 évig – megszakításokkal – vezetője volt. Az ő elnöksége idején volt Csongrád megyében a legtöbb NB-s csapat.

A Megyei Szövetség mellett a Szegedi Asztalitenisz Szövetség vezetőjeként is tevékenykedett.

Az 1960-as években a Szegedi Kender SK elnöke lett, amely egyesület 22 szakosztályt foglalt magában.

A magyar pingpong legszebb időszakaiban a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség elnökségi- és edzőbizottsági tagja volt.

Az 1980-as évekre teljesen megszűnt a szegedi asztalitenisz. Ezek után alapította meg a Szegedi Asztalitenisz Club-ot, melynek alapító tagja, elnöke volt. Az egyesület 18 éve stabil Extra Ligás csapatot tart fent, valamint a nemzetközi kupáknak is rendszeres résztvevője.

1960-ban a sport érdemes dolgozója, Magyar Sportért, Csongrád megye sportjáért díjat vehetett át, 1999-ben Csongrád megye sportjáért és Magyar Sportért kintüntető címet kapott, míg 2014-ben lapunk, a Délmagyarország életműdíjjal ismerte el a 45. Év Sportolója Díjátadó Gálán.

Vikor Sebestyén.
Fotós: Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában