Helyi sport

2023.05.28. 07:42

Az SZVSE nyerte a dobogósok meccsét, búcsúzott a Dorozsma edzője - GALÉRIA

Véget ért a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó I. osztály rájátszása: veretlenül lett bajnok a Szeged-Csanád GA II., és végül a Deszk búcsúzott a bajnokságtól az UTC mellett.

V. P.

Az ezüstérmes legyőzte a bronzérmest a szezonzárón.

Fotó: Karnok Csaba

A Szent Gellért Fórum stadionjában játszhatta szezonbeli utolsó mérkőzését a bajnoki címét már hetekkel korábban bebiztosító Szeged-Csanád GA II. Andorka Péter tanítványai a Kiskundorozsmát is legyőzték, miután Dobronoky szabadrúgásgóljával szereztek vezetést, majd 15 perccel a vége előtt a egy beadásra érkezett Haruna, és biztosította be a győzelmet. Így a szegediek veretlenül, mindössze három döntetlent felmutatva nyerték meg a bajnokságot, és várhatják a keddi sorsolást az NB III.-as osztályozókra. A Kiskundorozsma trénere, Tóth János ezen a meccsen ült utoljára a dorozsmai csapat kispadján.

A felsőház másik két mérkőzése is egyaránt hazai győzelmet hozott, a kupadöntő két résztvevője, az SZVSE és az Algyő is megnyerte szezonbeli utolsó meccsét. A Vasutasok egy feszült hangulatú mérkőzésen győzték le a Tiszaszigetet. A két érmes csapat rangadóján egy-nullnál nagy lehetősége volt a szigetieknek, de az kimaradt, végül a szegedieké lett a három pont. Az Algyő a hajrában szerzett találattal győzte le a Mórahalmot, ezzel pedig megszerezte a negyedik helyet a bajnokságban. Az Algyő és az SZVSE szombaton 17.30-tól vármegyei kupadöntőt játszik majd egymással Ásotthalmon. 

Az alsóházban izgalmakat tartogatott az utolsó forduló, hiszen még a Deszk és a Szentesi Kinizsi nem érezhette magát biztonságban a bentmaradást illetően. A deszkiek ugyan bő fél órát emberhátrányban játszottak Balástyán, ám a kiállítást követően is jó játékot mutattak, és a végjátékban szerzett góllal meg is szerezték a három pontot. Csakhogy a Szentesi Kinizsi is győzelemmel zárta az idényt, miután mindkét félidőben betalált egyszer-egyszer az FK Szegednek. Mindez pedig azt jelentette, a Deszk hiába nyert, nem tudta meghosszabbítani tagságát, győzelmével pedig a Szentesi Kinizsi bennmaradt.

Érdekesség, hogy a pályán döntetlent hozott Szentesi Kinizsi–Deszk (1–1) meccs három pontját jogosulatlan játék miatt a Kurca-partiak kapták meg, ez pedig végül döntő különbségnek bizonyult a versenyfutásban. A már biztosan búcsúzó UTC ugyan vezetett a HFC II. otthonában, ám végül a vásárhelyiek fordítottak, és győzelmükkel megnyerték az alsóházat.

 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 10. forduló

Szeged-Csanád GA II.–Kiskundorozsma 3–0 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Kiss Richárd  – jól (Csöngető, Gera).
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Gyuga, Benyó, Kovács G., Csorba (Tóth P., 57.), Nagy S., Haruna (Lippai, 76.), Lestyán, Ábrahám (Kapic, 57.), Bakó (Heidrich, 84.), Dobronoky (Berta, 84.). Edző: Andorka Péter.
Kiskundorozsma: Fábián – Molnár K., Róka, Kalapács, Sallai (Ottlik Márk, 82.), Budai, Kis B. (Laczi, 70.), Fülöp, Lóki, Bodonji (Simon, 56.), Bozsó. Edző: Tóth János.
Gólszerzők: Dobronoky (37.), Haruna (75.), Lestyán (91.).Jók: mindenki, ill. mindenki.
Andorka Péter:Gratulálok a srácok egész éves teljesítményéhez! Megérdemelték, hogy átéljék ezt a futballélményt a stadionban a szurkolók előtt. Semmilyen osztályban nem egyszerű veretlenül bajnokságot nyerni. Kíváncsian várjuk az osztályozó eredményét. 
Tóth János:Gratulálok a Grosics bajnoki címéhez! Mivel közös akarattal a dorozsmai munkám is befejeződött, így a Dorozsmának is további sok sikert kívánok! 

Algyő–Mórahalom 3–2 (1-1)
Algyő, 100 néző. Vezette: Vörös Gábor – jól (Molnár A., Ljakic)
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R., Horváth A, Kardos (Fekete, 74.), Pióker (Podonyi, 60.), Deák, Csehó (Kovács M., 54.), Csányi, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Görbe, Holcsik (Csizmadia, 72.), Baji, Pető, Mészáros, Nagy M., Rádóczi Dáv., Bokányi (Tóth M., 78.), Szalma. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Kardos (29., 47.), Selyem (88.), ill. Szalma (44., 11-esből), Bokányi (62.).
Jók: Rádi, Csányi, Kardos, Selyem, ill. mindenki. 
Fülöp Tibor: Óriási siker a negyedik hely számunkra. A mai napon mindent megtettek a srácok, végre nyertünk egy meccset a hajrában. Óriási fejlődésen ment át a csapat, izgalmas meccset játszva megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a srácoknak az egész éves munkájukhoz! 
Papp Endre:Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk, köszönöm az egész éves munkájukat! Sok sikert kívánok az Algyőnek a kupadöntőhöz!

SZVSE-G-Falc Kft.–Tiszasziget 3–1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 50 néző. Vezette: Virág András Barnabás – közepesen (Szabó R., Pap).
SZVSE: Czirják – Kormányos, Fodor, Pócs, Csamangó, Mészáros (Veszelka, 68.), Beretka, Lévai, Kelemen V., Papp Á., Oroszi. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Tiszasziget: Kiss D. – Skribek B., Oláh, Babolek (Varga Z., a szünetben), Széll (Baucic, 70.), Bálint, Skribek Á., Bánóczki (Albert, a szünetben), Vajna, Farkas (Papp Á., 70.), Godó (Drágity, a szünetben). Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Kormányos (32.), Beretka (62.), Papp Á. (68.), ill. Baucic (89.).
Jók: mindenki, ill. Skribek Á., Skribek B., Kiss D. 
Kelemen Balázs:Gratulálok a csapatnak! Sok helyzetet teremtettünk,és szép győzelmet arattunk az idényzárón.
Magyar György: A szezon végére fejben elfáradtunk, de egy tét nélküli mérkőzést vágott tönkre a három játékvezetőből kettő, akik a második félidőben nevetségessé tették a játékvezetés fogalmát.

Alsóház, 10. forduló

Szentesi Kinizsi–FK 1899 Szeged-SZEOL 2–0 (1-0)
Szentes, 100 néző. Vezeti: Dobó Attila – kiválóan (Paczér, Halász).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Légrádi, Bartucz B., Koncz, Dovics, Szarvas (Varga, 89.), Prozlik, Bartucz P., Locskai, Rácz D. (Mihály, 71.), Illés (Piti, 80.). Edző: Sallai Róbert.
FK Szeged: Garamvölgyi – Tóth G., Vörös T. (Kurta, a szünetben), Csuka, Hegyesi P., Hegyesi B., Bürgés (Szélpál, 73.), Tóth Á. (Herczeg, a szünetben), Cs. Tóth, Frankó (Dóra, 82.), Sisák. Játékos-edző: Dóra János.
Gólszerzők: Bartucz P. (7.), Dovics (87.).
Jók: mindenki, ill. Cs. Tóth. 
Sallai Róbert:Gratulálok a csapatnak! A tavaszi küzdelmeink méltó megkoronázása volt a mai mérkőzés, nagyon rögös út vezetett idáig. Hétről-hétre dolgoztunk hittel, akarattal, a rájátszásban eljutottunk oda ezzel a fiatal játékosokból álló csapattal, hogy mérkőzéseket tudtunk nyerni és fejlődtünk mentálisan és fizikálisan. Bravúros tavaszt produkáltunk, az őszi csapatunkhoz mérten kilenc fő, ebből öt alapember távozott a tél során, ennek ellenére végig hittünk benne, és elértük a bennmaradást Tudtuk, hogy mi a tét, ezzel a tudattal és nagy akarattal játszottunk. Külön köszönjük a nézőink buzdítását, akik nagy erőt adtak a csapatnak! 
Dóra János: Nem voltunk jók, elfáradtunk. Feljutó csapatként nyolcadik helyen zártunk, ezzel teljesítettük a kitűzött célt. Jó pihenést mindenkinek!

Hódmezővásárhelyi FC II.–UTC 4–1 (1-1)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter – kiválóan (Kakuk, Gargya).
HFC II.: Vaits (Tóth M., a szünetben) – Tóth J., Szőke, Borbás, Karácsonyi (Nagy A., 61.), Orovecz, Tatár (Mucsi, 70.), Berkó, Fődi, Buzás (Herczeg, 65.), Krisztin. Edző: Bacsa Zsolt.
UTC: Mészáros – Nádudvari-Sipos, Csányi, Palakovics (Sándor, 27.), Nagy Á., Boss, Miles J., Rákóczi, Floutier, Sarnyai, Gonda. Játékos-edző: Miles Joshua.
Gólszerzők: Tóth J. (35.), Fődi (58.), Krisztin (61.), Herczeg (90.), ill. Nádudvari-Sipos (8.).Jók: Tóth J., Szőke, Fődi, Nagy A. ill. Domonkos, Csányi, Boss.
Bacsa Zsolt:A vármegye legfiatalabb átlagéletkorú csapatával a minimális célkitűzést teljesítettük az alsóház megnyerésével. Gratulálok a fiúknak, mindenkinek jó pihenést a nyári szünetre!
Miles Joshua:Ismét jól kezdtük a meccset, de egy szöglet után kerültünk hátrányba. Csapatként jól védekeztünk és küzdöttünk 90 percen át. A HFC II. irányította a meccset, és megérdemelte a három pontot, gratulálok nekik! 

Balástya–Deszk 0–1 (0-0)
Balástya, 50 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – jól (Juhász, Tihanyi).
Balástya: Prcic – Sári, Szádeczky, Mágocsi (Gera L., 80.), Bagi (Tóth B., 88.), Néma (Gera D., 62.), Horváth Cs., Tóth P., Márkus, Vörös L., Tóth G. Edző: Kiss Máté.
Deszk: Madaras – Teschner, Török (Bódi, 58.), Kövesi, Istókovics, Fóris (Demirci, 71.), Salánki (Szabó R., a szünetben), Németh Z., Tarjányi, Matyelka, Kormos (Király, 82.). Edző: Csordás József.
Gólszerző: Matyelka (89.).
Kiállítva: Kövesi (57.).
Jók: Tóth G., Horváth Cs., ill. mindenki.
Kiss Máté: –  Azt gondolom, remekül debütáltunk a vármegyei labdarúgás élvonalában, és optimistán tekinthetünk a következő első osztályú szezonunk elé is.
Csordás József: Egy megyekettes kerettel egy megyeegyes csapat ellen, tíz emberrel játszva megérdemelt győzelmet arattunk. A pályán elért eredmények alapján bennmaradtunk, adminisztrációs okok miatt kiestünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában