Kistelek

2023.06.10. 18:10

Rozália jótékonysági gyereknapja - Galéria

A kisteleki Jakab Rozália és férje, Szecsei István szombaton jótékonysági gyermeknapot tartott házuknál. Az eseményre ellátogató szülők és csemetéik ajándékot kaptak, de ingyen járt többek között szendvics, mini lángos és üdítő, amelyeket játékosan szerencsekerékkel is kipörgethettek maguknak a gyerkőcök.

Imre Péter

A gyerekeket arcfestés, ugrálóvár, ajándékok és finomságok várták Jakab Rozáliának és férjének a házánál. Fotó: Imre Péter

A zenéből hallottuk és tudtuk, jó irányba sétálunk és hamarosan odaérünk Jakab Rozáliának és férjének, Szecsei Istvánnak az otthonához, ahol civil szervezetükkel, az Együtt Tegyünk a Szegényekért Alapítvánnyal jótékonysági gyermeknapot rendeztek szombaton.

A vásártéren szerettük volna tartani, sajnos nem kaptuk meg, így lett a helyszín a házunk előtti tér

 – árulta el Rozália.

Az úttesttől felfűzött lufikkal elválasztott területen az uralkodó „zaj” – az szünet nélkül szóló zenén kívül – a gyerekzsivaj volt, a kicsik ugrálóvárazhattak a Németországból ajándékba kapott eszközön, játszhattak, ügyes kezű felnőtt kifestette az arcukat, fülbelövésre is jelentkezhettek, illetve a szerencsekerékkel üdítőt, finom csemegéket és ajándékokat pörgethettek maguknak. A program 10 órakor startolt. 

A gyerekek és szüleik az adományoknak köszönhetően mindent ingyen kaptak: fogyaszthattak süteményt, muffint, aprósüteményt, minifánkot, popcornt, vattacukrot, dobozos üdítőt, szörpöt, szendvicset és 150 becsomagolt, teljesen új játékot, plüssállatot, valamint csokit rejtő csomag is gazdára talált, Ópusztaszerről pedig paprika és paradicsom érkezett.

Számomra ez nagyon fontos: bizonyítani akarom az embereknek, hogy egy cigány asszony is tud olyan közösséget teremteni, összehozni, ahol mindenki jól érzi magát. Erre büszke vagyok és példát is akarok mutatni a romáknak. Hogy azért szerepeljünk a médiában, mert valami jót cselekedtünk, élhetünk tisztességesen és oda kell figyelnünk egymásra. A szeretet mindennél, az anyagiaknál is többet ér

 – vallott érzéseiről, indíttatásáról Rozália, aki már 7 éve gyűjt a rászorulóknak, például karácsonyra és húsvétra.

Jakab Rozália még elmondta: augusztus 5-én családi napot szeretne rendezni a kisteleki vásártéren, mert van arra igény, hogy a családok és ismerősök kikapcsolódjanak, beszélgessenek és, szórakozzanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában