Makó

2023.06.10. 20:15

Átalakulás közben a makói Continental - Galéria

Az elmúlt időszak nem volt könnyű a Continental makói üzeme számára, a gyár szombati családi napja azonban azt sugallta, elcsitultak a viharok. A Maros-parti focipályán és környékén becslések szerint mintegy 2500-an – dolgozók és hozzátartozók – jöttek össze.

Szabó Imre

A Continental makói üzemének családi napja jó hangulatban telt. Fotó: Szabó Imre

A pályán lehetett focizni, volt drón- és elektromos autó bemutató, a gyerekeket pedig többek között lufis bohóc és tűzoltóbemutató várta. A rendezvénysátorban mindenkit vendégül láttak ebédre.

Tetszik a rendezvény, ötletesek a programok, jó a hangulat 

– mondta Gazsó Nikolett, aki Szidi nevű kutyájával együtt érkezett. Az édesapját kísérte el, ő az, aki a cégnél dolgozik.

A családi napnak az üzem életében régi hagyománya van. Szűrszabó Levente igazgató azt mondta, a programok szervezésében a fenntarthatóság és az elektromobilitás volt a két fő szempont. Ez egyben azt is jelképezte, mi a gyár jövője. 

 

Az európai autógyártás a koronavírus-járvány után kezd magához térni. Ez persze egy hosszabb folyamat, és közben zajlik egy átalakulás is. Mi nagyobb részt hagyományos autóalkatrészeket gyártunk, de a termékskálánkban egyre nagyobb arányt foglalnak el az elektromos járművek alkatrészei. Ez egyben azt is jelenti, hogy új technológiára kell átállnunk, és a mennyiség helyett a minőségre koncentrálni 

– mondta el lapunknak.

A makói üzem jelenleg csaknem 2 ezer embert foglalkoztat. Hogy ezt a létszámot tudja-e tartani, illetve tud-e esetleg létszámot bővíteni, az azon múlik, hogyan tud alkalmazkodni a változó igényekhez.

Új projektjeink vannak, személyautókra és teherkocsikra is. Most az előkészületek, fejlesztések zajlanak, a gyártás indulása a jövő évben várható

 – tette hozzá. Emellett kihívást jelent az infláció, az energiaárak növekedése és az átállás a karbonsemleges technológiákra. A terv az, hogy 2050-re az egész vállalatcsoport karbonsemleges legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában