Szerdán 18.45-től: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém

2024.03.27. 15:06

A Pick Szeged játékosa debütál a Veszprém ellen a BL-ben

Ez lesz az első magyar rangadója Marin Jelinicnek, az OTP Bank-Pick Szeged balszélsőjének a Telekom Veszprém ellen. A kedd esti edzést követően a védekezés fontosságáról beszélt lapunknak, valamint arról, hogy minden pillanatát ki kell élvezni, hogy teljesen megtelt Pick Arénában léphetnek pályára csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1).

Becsei Dávid

Marin Jelinic a bajnokságban 47, a BL-ben pedig 21 gólt lőtt eddig idén.

Fotó: Karnok Csaba

Debütálásokra készül a szegedi 27 éves kézilabdázója, Marin Jelinic. A horvát válogatottal kvalifikált a párizsi olimpiára, először, de reméli, hogy nem utoljára lehet majd ott az ötkarikás játékokon. Ausztria és Algéria mellett még a házigazda németeket is tükörsimán legyőzték az olimpiai kvalifikációs tornán Hannoverben. Többeket meglepett ez a teljesítmény, hiszen a januári Európa-bajnokságot még a tizenegyedik helyen zárták. A tornát követően viszont lecserélték a szövetségi kapitányt, Goran Perkovacot az izlandi Dagur Sigurdsson váltotta a kispadon.

– Jót tett a csapatnak az edzőváltás, Dagur egy fantasztikus szakember, akinek nagyon jó személyisége van. A játékoskeretet meghagyta, a taktikán picit változtatott, és a fegyelmezettség is jót tett nekünk. Összességében elmondhatjuk, hogy jól rezonált a horvát válogatott az új szövetségi kapitány érkezésére – jegyezte meg Jelinic.

Most már viszont teljesen a szegedi feladatokra koncentrál, hiszen több meccs vár rájuk a Telekom Veszprém ellen. Az első rögtön holnap a Bajnokok Ligájában, de összesen akár hétszer is találkozhat a tavasszal a két magyar csapat a BL-ben, a bajnokságban és a magyar kupában.

– Számomra ez lesz az első mérkőzés a Veszprém ellen, mert az őszi hazai bajnokin nem léptem pályára. Hiszek magunkban, hogy képesek vagyunk megnyerni ezt a találkozót. Nincs nagy különbség a csapatok között, de a részletekre oda kell figyelni. Sok videót kielemeztünk, felkészültünk rájuk – folytatta.

Októberben a világ egyik legjobb formában lévő csapataként érkezett a Veszprém Szegedre. Közvetlenül a meccs előtt, a bemelegítés során Bánhidi Bence megsérült, az ő helyére már nem írhattak be mást a jegyzőkönyvbe. Akkor a bajnokit a vendégek nyerték meg 30–25-re.

– A legfontosabb, hogy a védekezésünk erős legyen, mert a Veszprémnek több olyan játékosa is van, akik remekül egy egyeznek. Az ilyen párharcokból minél többet kell megnyernünk. Nyugodt és koncentrált játékra lesz szükségünk, illetve élvezni, hogy teltház előtt játszhatunk – magyarázta Marin Jelinic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában