Helyi kultúra

2024.03.27. 21:30

Nyuszi Muszik a játszótéren

Arany T. János

Nagyot ugrik a kis nyuszi, az ő neve: Nyuszi Muszi – szólt Pap Rita és Bodnár Attila örök érvényű slágereinek egyike, a makkosházi Ág utcai játszótéren szerda délelőtt.

A szegedi sétáló anyukák Facebook-csoport szervezett tojásgyűjtést és tojásfa-díszítést a játszótéren. Vidács Csilla a csoport alapítója és a program szervezője elmondta, tavaly májusban alakult meg a csoportjuk, aminek mára több mint 500 tagja van. Elsődleges céljuk a közösségépítés, a másodlagos pedig, hogy ne unatkozzanak otthon az anyukák kisgyerekekkel, hanem közösen és hasznosan töltsék az időt. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek különböző programokat, farsangot, Mikulást és most a húsvéthoz köthető rendezvényt. 

Szerda délelőtt 40-50 anyuka (és egy apuka) és kisgyereke gyűlt össze a kedves kis programra. A várakozás perceit a homokozóban és buborékfújóval ütötték el a bájos kis csöppségek. A tojások műanyagból és hungarocellből készültek, a tojásallergiás kisgyerekek védelmének érdekében. A gyerekek nem igazán értették a feladatot, csodálkozva nézték a tojásokat, volt aki összegyűjtötte, majd nagy élvezettel újra kiöntötte kosarából a tojásokat. A tojásgyűjtés után a játszótér sarkában lévő bokrot díszítették fel tojásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában