OMBKE

2022.05.28. 14:00

Emlékérmet, oklevelet adtak át a dunaújvárosi tagoknak

Múlt szombaton tartotta az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) 113. tisztújító küldöttgyűlését Budapesten, a Magyar Állami Földtani Intézet, Stefánia úti szecessziós palotájában.

SzT

Kvárik Sándor okleveles kohómérnök (balra) Z. Zorkóczy Samu-emlékérmet, dr. Hári László okleveles kohómérnök (középen) Christoph Traugott Delus-emlékérmet, Vass Tamás informatikus (jobbra) Egyesületi emlékérmet vett át Budapesten Fotó: SzT

Kitüntették az egyesületi munkában élen járókat

A rendezvényen a Vaskohászati Szakosztályt, és annak Dunaújvárosi Helyi Szervezetét a szakosztályi elnök, Bocz András, valamint a vezetőségben helyet foglaló küldöttek képviselték. Május 21-én újabb 4 évre megválasztották a nagy múltú szakmai szervezet vezetőit. Kitüntették az egyesületi munkáért kiemelkedő tevékenységet végzőket, továbbá átadták a jubiláló, több évtizedet maguk mögött hagyó tagtársaknak járó okleveleket. 
Az egyesület megújításán az elmúlt ciklusban vezetőtársaival hatékonyan munkálkodó dr. Hatala Pál elnöknek újból bizalmat szavazott a tagság. Az újonnan felálló elnökségben helyet kapott Bocz András, a felügyelőbizottságba került Felföldiné Kovács Ágnes. 
A rendezvény díszvendége dr. Kosáry Judit egyetemi tanár, professor emerita, ­Péch Antal ükunokája volt. Péch Antal bányamérnök alapította a Bányászati és Kohászati Lapokat, jelen volt az ­OMBKE alapításánál, 1894-ben javaslatára vezették be a Jó szerencsét! köszöntést a bányászatban és kohászatban. Az egyesület emlékévvel tiszteleg személye és munkássága előtt, születésének 140. évfordulóján. Judit asszony nemrégiben az egyesületnek ajándékozta a családi tulajdonban lévő, ­Péch Antalt ábrázoló festményt, amely méltó helyre került az új székházban. 
A tisztújítás hivatalos menetét követően kitüntetéseket adtak át, közöttük dunaújvárosiak is öregbítették hírnevünket. Kvárik Sándor okleveles kohómérnök Z. Zorkóczy Samu-emlékéremmel, dr. Hári László okleveles kohómérnök Christoph Traugott Delus-emlékéremmel, Vass Tamás informatikus Egyesületi emlék­éremmel tért haza a fővárosi ünnepségről. 
A küldöttgyűlésen átadták a 2020-ban, a 2021-ben és a 2022-ben jubiláló dunaújvárosi tagok okleveleit. 60 éves OMBKE-tagságért Rédei András, 50 éves OMBKE-tagságért Barcsik László, Bucsi László, Dömötör Zsolt, Kállai Gábor, Králik Gyula, Réti Vilmos, dr. Szabó József, Tóth László, 40 éves OMBKE-tagságért elismerésben részesült Arany Miklós, Horváth Ferenc, Horváth Tibor, Mérő Péter. Gratulálunk nekik! Jó szerencsét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!