Történt már ehhez hasonló - fotókkal frissítve

2022.07.05. 06:35

Két eltűnt bv-s dolgozót keresnek nagy erőkkel Rácalmáson, a Kis-Duna híd alatti szakaszán

Két eltűnt bv-s dolgozót keresnek nagy erőkkel Rácalmáson, a Kis-Duna híd alatti szakaszán.

Molnár Emese

Friss fotók a helyszínről (Szabóné Zsedrovits Enikő):

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Frissítve (07.04., 16:35) - A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megerősítette a hírt, az alábbi közleményt adták ki:

Vízben tűntek el a büntetés-végrehajtás munkatársai

Szolgálati feladataik ellátása során tűnt el két kollégánk a vízben Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen ma délelőtt.
Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a vízben elmerültek. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat.

Délelőtt kaptuk a hírt, miszerint a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és a mentőszolgálat is kivonult Rácalmásra, a szigetre átvezető Kis-Duna hídhoz. Egyelőre hivatalos tájékoztatást nem kaptunk még, de több forrásunk is megerősítette, hogy a büntetés-végrehajtás két kollégáját keresik a vízben. A helyszínen van a Terror Elhárítási Központ is, amely lezárta a területet, és drónokat, búvármentőket, valamint három mentőcsónakot is bevetettek a keresésükre. 

Fotó: amatőr

A híd aljától körülbelül 5-7 méterre (Dunaújváros irányába) egy nagyon veszélyes, mély - egyes informácók szerint 15-20 méteres gödör van, amely természetes módon alakult ki a híd pillérei után keletkezett örvények miatt: olyan erős sodrása van, hogy ha valakit elkap, akkor egyszerűen nem tud felfelé-kiúszni belőle. A helybéliek emlékezése szerint az örvény már több áldozatot is követelt, volt egy kisgyermek és katonatiszt is, akik ezen a helyen belefulladtak az örvény miatt a Dunába.  

Úgy tudjuk, hogy szolgálati kutyákkal voltak jelen a bv. intézet munkatársai, mert kiképző gyakorlatot tartottak: a feltételezések szerint egyikük elsüllyedhetett a veszélyes részen, míg a másikuk utána ugrott, társa segítségére.  

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában