Előszállás

2022.10.04. 11:00

Európai eseménysorozat részeként Előszálláson

Balogh Tamás

A táncbemutatónak nagy sikere volt

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

A helyi Árpád Fejedelem Általános Iskola is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz (ESSD) az elmúlt pénteken. Szépnek és izgalmasnak ígérkező szabadtér­re tervezett programjaikat az esős időjárás miatt el kellett halasztani. Helyettük szemrebbenés nélkül újakat indítottak az agilis tanáraik. Igaz, hogy ezen a délelőttön elmaradt a betervezett 2022 méteres síkfutás, de a pótlására biztosan lesz még alkalom. Az esőszünetekben, amikor fölragyogott a nap, a szabadtéri pályákon azonnal előkerültek a labdák is. 

Ahogy elállt az eső, előkerültek a labdák

Reichard Gergő testnevelőtanártól a következőket hallottuk: – Különleges napunk volt a mai. A tanítási időnk megjavult, hiszen jókedvűen, sporttal, tánccal és sok játékkal tölthettük el az időnket. Az időjárás viszont nem állt mellénk, hiszen a megtervezett szabadtéri programokat nem tudtuk lebonyolítani a heves záporok miatt. A tornatermünkbe és a művelődési házba kényszerültünk, de csak azért is lelkesen, mozgással töltöttük ezt a péntek délelőttöt. 
– Az eredeti terv meghiúsult, Az iskola erős diákja-vetélkedőt szerettük volna lebonyolítani. Ehhez kiváló helyszínt adott volna a minden igényt kielégítő nyilvános fitneszterünk, amit és a szabadtéri sportpályáinkat az iskola előtti parkban találunk. Egy kis ügyességi és erőnléti felmérésre most a tornatermünkben rendeztünk be egy akadálypályát, ami sok izgalmas percet ad a versenyen indulóknak. 
A hagyományos röplabdacsata viszont nem maradt el. 
– Az iskola diák- és tanárválogatottja mérte össze a tudását. Sajnos az idei diákválogatott még nem volt olyan erős, mint a tavalyi, ezért nem ők győztek… Reméljük, hogy a mostaniak is gyorsan utolérik magukat, és akkor aztán mi is erősen nekifeszülünk, nehogy szégyenben maradjunk. 
A hangulatra viszont az eredménytől függetlenül nem lehetett panasz. A termet körbeülő diákok elképesztő hang­erejű kupahangulatot varázsoltak a mérkőzésre. 
– Mivel a szabadtéri programjainkat nem tudtuk megvalósítani, ezért egy másik, sok mozgással járót is találtunk a mai délelőttre. A művelődési ház nagytermében előbb az alsósok, majd a felsősök csatlakoztak Czuppon Péter néptánctanár csapatához. Előbb ők mutattak be egy válogatást, aztán mintegy kóstolóként a mi gyerekeink is csatlakozhattak hozzájuk egy rövid időre. Nagyon remélem, hogy tetszett nekik, mert én például szívesen látom, ha a tanulóink a tánccsoportjainkhoz is csatlakoznak, hiszen az is egy komoly, rendezett, fegyelmezett mozgásra szoktató, a gyakorlói számára is szórakoztató tevékenység.
 

Tagadhatatlan, hogy a labda a legjobb játékszer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában