Helyi időjárás

2022.10.07. 07:30

Ősz húrja zsong Dunaújvárosban

Ki ne emlékezne Paul Verlaine csodás versére az Őszi chansonra, melyetTóth Árpád fordítása tesz igazán élvezhetővé. Mi más illene a mai nap időjárásának felvezetőjéhez, mikor ilyen kellemes időben foglalatoskodhatunk Dunaújvárosban és környékén.

duol.hu

Fotó: Mesi Dron fotói

Pénteken a párafoltok megszűnése után fátyolfelhők szűrte napsütésre számíthatunk. Sehol sem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkülhet. 21°C körül alakul a délutáni órák hőmérséklete - tájékoztat a koponyeg.hu.

Délelőtt

 

Délután

 

Orvosmeteorológia

 

Szombaton reggelre foltokban köd képződik, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és késő estétől már záporesők is kialakulnak. Estétől az északnyugatira forduló szél megélénkül. 19 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap hajnalban még előfordulnak záporok, majd a reggeli óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, így sok napsütés várható. Főleg a nap első felében lesz erős az északnyugati szél. 17-22 fok valószínű.

Hétfőn sok napsütés, kevés felhő várható. Továbbra sem fordul elő csapadék. A délkeleti szél mérsékelt marad. A maximum 20 fok körül alakul.

Kedden gyengén felhős, napos időre van kilátás, eső nem fordul elő. Mérsékelt délkeleti szél. 20 fok körül alakul a csúcsérték.

További kilátások

Számottevő fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket. Napközben több-kevsebb napsütésre mindenhol számíthatunk. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Nyugodtan tervezzenek szabadtéri programokat, kirándulást, de érdemes rétegesen öltözködni! Amennyiben mégis jelentősebb egészségügyi panaszokat észlelnek magukon, keressék fel a háziorvosukat, mert a rossz közérzet, betegség hátterében valószínűleg nem az időjárás áll. 
Készítette dr. Pukoli Dániel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában