Ünnepi pillanatok

2022.12.02. 09:00

A kereskedelmi végzőseire is feltűzték a szalagot - galériával

Szente Patrícia

Fotó: Laczkó Izabella

Mérföldkőhöz értek a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola végzős diákjai. Csütörtök délután ugyanis szalagavató ünnepség keretében búcsúzhattak el az iskolától, és tekinthettek vissza az együtt töltött évekre.

A rendezvényből természetesen nem maradtak ki a gyönyörű keringők, megható pillanatok és a tapsvihar sem, amely jogosan illette meg az avatott végzősöket.

A jeles eseményt a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola tornatermében tartották meg, ahol a szervezők báli légkört teremtve várták az esemény főszereplőit és a közönséget. A rendezvényen Magyar András, az intézmény igazgatója köszöntötte a végzős diákokat és családtagjaikat. Beszédében megjegyezte, néha szükség van a rivaldafényre, grandiózus pillanatokra, főleg, hogy már évek óta nem volt lehetőségük méltóképp megünnepelni végzőseiket. Most viszont megadták a módját, hiszen szuper fénytechnikával, pompás díszlettel és a hangulathoz illő zenével varázsolták felejthetetlenné a végzős diákok számára kiemelten fontos délutánt. Euforikus lelkiállapotban, izgatottan várták a matrózblúzban és öltönyben felsorakozó diákok, hogy felkerüljön szívük fölé a szalag, amely olyan sok mindent jelent számukra: a közös évek végét, valami új kezdetét, a búcsút és felnőtté válás eljövetelét egyaránt. Ugyanakkor a szalagok a kevésbé várt érettségi vizsgát is jelölik, amihez egyre közelebb kerülnek a kereskedelmi iskola végzős diákjai. Az ünnepségen látványos keringő, szívhez szóló búcsúbeszéd, és a nagy izgalommal várt szalagtűzés váltotta egymást, amelyek könnyeket csaltak a jelenlévők közül néhány ember szemébe. A végzős osztályok a szalagavató ünnepség több pontján is bizonyították, mennyire összecsiszolódtak az évek során. A szalagok feltűzése közben pedig a mögöttük kivetített, rengeteg közös kép tette még bensőségesebbé az egyébként is megindító pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában