Bulvár-celeb

2022.12.07. 10:53

Megszületett az ítélet: börtönbe kell mennie Galambos Lajosnak

Másodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében.

Bár Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon, másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Mint ismert, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett: 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét. Hét évet kértek a zenészre – írja a Bors.

Ott volt viszont a bíróságon a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, és bár első fokon felmentették, az ügyészség fellebbezett. Letöltendő szabadságvesztést kért rá.

 

A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. 

 

Lajcsi számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés.

Korábbi feleségét, Boglárkát másodfokon is felmentette a bíróság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában