A támogatásból két kórtermet szeretnének felújítani

2022.12.07. 07:00

Karácsonyi sportbál egy nemes ügy érdekében

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a jótékonysági karácsonyi sportbált.

Molnár Emese

Szalontai Péter, Kovács Zsófia, Petrás Gábor, dr. Jobbágy Lajos, Kovács Helga és Szatmári Roland

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sportbál ötletét Szatmári Roland, az Ikon kávézó üzemeltetője és Szalontai Péter vetette fel. Ők vállalkoztak arra, hogy megszervezik ezt az egyébként hiánypótló rendezvényt városunkban azzal a céllal, hogy összehozzák a helyi sportélet szereplőit és a sportszerető közönséget. A bál december 20-án lesz a labdarúgó-stadion különtermében, amely körülbelül 200–250 fős részvételre biztosít lehetőséget. Bronz, ezüst, illetve arany fokozatú (10, 20, 30 ezer forintos) támogatói jegy megvásárlása jelenti a belépőt, amely magában foglalja a svédasztalos vacsorát, az élőzenés mulatságot (a sztárfellépő Krisz Rudi lesz), s tombolaszelvényként is szolgál. A nyeremények között sportolók által felajánlott emléktárgyak vannak, például olimpikontornászunk, Kovács Zsófia is felajánlott ajándékcsomagot. 

A Neymar-mezre már 500 ezer forintos ajánlat is érkezett Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

A rendezvény jótékonysági vonalának összefogója a „Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport, amely egy igazán különleges relikviát ajánlott fel. Mint azt Petrás Gábor, az akciócsoport alapítója vázolta, az ikonikus brazil labdarúgó, Neymar nevével fémjelzett válogatott mezt fognak aukcióra bocsátani. Emellett Mikler Roland és Bulath Anita válogatott kézilabdázók, a dunaújvárosi sporttörténet meghatározó alakjai is felajánlottak egy-egy mezt licitálásra. A Neymar-mez kikiáltási ára 300 ezer forintról indul. 

A sportbál bevételével a Szent Pantaleon Kórházat támogatják. Dr. Jobbágy Lajos, az intézmény főigazgatója köszönettel szólt a kezdeményezésről. A támogatásból két kórtermet szeretnének felújítani, ahol ifjúságvédelmi feladatokat látnának el. Sok olyan fiatal van, akik társadalmi beilleszkedési zavarral, vagy éppen az útkeresés miatt addiktológiai problémákkal küszködnek. Számukra alakítanának ki egy olyan komfortos környezetet, ahol gyógyító tevékenységgel segíthetnek nekik. Körülbelül hárommillió forintra lenne szükség a részleg kialakításához, ezen összeg elérését célozza a sportbál. 
A belépőket az Ikon kávézóban lehet megváltani személyesen. Dr. Jobbágy Lajos megragadva az alkalmat, ötszázezer forintos ajánlatot tett a Neymar-mezre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában