Foglalkozás

2023.03.23. 14:18

Az egyetemi koleszban gyakorlatoztak - képgalériával

duol.hu

Fotó: Kasi Vanessza tűzoltó hadnagy, dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség

Gyakorlatot tartottak Dunaújváros hivatásos tűzoltói a közelmúltban a Dunaújvárosi Egyetem Kerpely Antal Kollégiumában. A foglalkozáson áttekintették az épület tűzvédelmi sajátosságait, megnézték a főbb veszélyforrások helyeit, az áramtalanítás lehetőségeit és az épület megközelítésének alternatíváit. Végül egy feltételezett szituáció alapján szerelési, tűzoltási és mentési feladatot hajtottak végre.

A gyakorlatterv szerint a kollégium pincéjében található kisebb raktárban karbantartási munkálatokat végeztek sarokcsiszolóval és hegesztőgéppel. A munkavégzés közben tűz keletkezett, a helyiség füsttel telítődött, ami miatt egy ember nem tudott kimenekülni. A feltételezett tűzoltást a tűzoltók két irányból kezdték meg, miután a bent rekedt dolgozót felkutatták és kimentették, elfojtották a „lángokat”. Mindezzel párhuzamosan védősugár fedezete mellett átvizsgálták a többi helyiséget, meggyőződve arról, hogy más nem tartózkodott a kollégiumban.

Forrás: Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában