Dorka

2023.03.30. 12:06

A hős puli megmentette a gazdája életét

Az esetről az Országos Mentőszolgálat ír a közösségi oldalán:

duol.hu

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Tegnap délután egy idős férfi kérte a mentők gyors segítségét, mert rosszul érezte magát. Zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, már nem vette fel a telefont. A szobi mentők perceken belül a bejelentő utcájához érkeztek, a férfit azonban nem találták. Egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé. A kutya után indultak, miközben az többször is visszafordult és meggyőződött róla, hogy a mentők követik. A puli több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót. Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjébe fekve. 

Dorka kutyának hála a mentők azonnal megkezdhették az ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. 

Mielőbbi felépülést kívánunk, Dorkának és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Cikkünk forrása: Országos Mentőszolgálat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában