Tavasznyitó kultúrest

2023.04.01. 15:00

A játszóterek megújításáért gyűjtöttek Baracson

Március 31-én, péntek délután a Baracsi Faluház színháztermében jótékonysági akcióval egybekötött Tavasznyitó kultúrestet tartottak. A Baracsért Közalapítvány Kuratóriumának szervezésében megvalósuló programon olyan Baracson élő tehetségek adtak műsort, akik egy-egy művészeti területen kiemelkedően teljesítenek. Az est felvezetőjében Szabóné Baricza Csilla a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket.

Horváth László

Az általános iskola néptáncosai is nagy sikert arattak

- Baracs Község Önkormányzata évekkel ezelőtt azzal a céllal hozta létre a közalapítványt, hogy a helyi eseményeket, kulturális-, sportrendezvényeket, a helyi intézményeket támogassa.  Közreműködjön a gyermekvédelem területén, illetve segítséget tudjon nyújtani szükséges esetekben a településen élőknek. 

Megtelt  a Baracsi Faluház színházterme  a jótékonysági rendezvényre

A tavalyi fesztiválon az ukrajnai háború elől menekültek megsegítésére kezdeményezett gyűjtést az alapítvány. Ekkor kilencvenezer forint gyűlt össze.  Most ismét nemes szándék vezérelte a társaságot, mégpedig Baracs játszótereinek megújítása. A támogatásokat a templomosi kisiskolánál, a Francia parknál lévő játszóterekre fordítja majd az alapítvány – hangzott el a megnyitóban.

Az óvodások műsora elvarázsolta a közönséget

A műsorban fiatal tehetségeket láthattunk. Felléptek a Négy Vándor Óvoda nagycsoportosai körjátékkal. Hallhattuk a Csukás István mesemondó verseny díjazottjait, Jónás Lanát és Fekete Dorkát. A Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 4. osztályos tanulóját, Futó Boglárkát, aki a magyar kultúra napján rendezett népdaléneklési versenyen kiemelt arany minősítést ért el. A felső tagozatosok közül Jáger Viktóriát, Kovács Valentinát és Rózsa Zitát népdaléneklési kiemelt aranyminősítetteket. Színpadra léptek néptáncelőadással a művészeti tanszak növendékei, továbbá az iskola zongoristái. Verset mondott Makai Anita már elballagott diák, aki a színjátszásban jeleskedett. 

Talpai Tibor fantasztikus zongorajátékkal örvendeztette meg a közönséget

Végül Talpai Tibor zongorajátéka zárta a fellépők sorát. Ő volt, aki bejutott a Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési verseny döntőjébe. Jelenleg tanítóképző főiskolán tanul, szabadidejében pedig zenél, gitározik, zenét szerez.   

Ének és versmondás is szerepelt a műsorban

A rendezvény végén a szervezők elmondták, igazán szép sikerrel zajlott a kulturális est, és  a jótékonysági gyűjtés is rendkívül eredményes volt, mivel 151 ezer forint gyűlt össze a kihelyezett adományládában, és még többen jelezték, bankon keresztül utalnak majd.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában