Nagy esély

2023.06.04. 21:12

A Dunaföldvár hatalmas lépést tett az NB III-ba kerülés felé

A Tolna vármegyei I. osztály bajnoka, az FC Dunaföldvár vasárnap este az NB III-ba jutásról döntő osztályozós párharc első találkozóján 4-1-re nyert a zalai aranyérmes Semjénháza otthonában, így nagy lépést tett a feljutás felé.

Gallai Péter

Háromgólos előnyből várhatja a csapat a dunaföldvári visszavágót

Forrás: FC Dunaföldvár

Semjénháza SE–FC Dunaföldvár  1-4 (0-3)
Dunaföldvár: Ivancsics – Kónya (Hompót D., 89.), Koszó, Horváth A., Kun, Petneházi, Dorogi, Fröhlich Roland (Rabi, 77.), Szedmák (Csendes, 60.), Gellén, Puskás Z. (Havasi, 77.). Vezetőedző: Varga Balázs. 

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Bagó Be., Kapuvári, Schuller, Horváth P. (Dobri 82.), Pápai M., Bakos, Domján, Csongár (Bagó Bá. 53.), Szalai D., Szakmeiszter J. Vezetőedző: Kovács Imre.

Két beteljesült cél, a bajnoki aranyérem és a Magyar Kupa főtáblára kerülés után az utolsó, a legnagyobb, az NB III-as osztályozós párharc első felvonása várt a földváriakra. Annak ellenére, hogy idegenben lépett pályára a csapat több, mint félezer hazai drukker előtt, mégis ők irányították a mérkőzést. A Semjénháza viszont sokáig helyt állt, aztán a játékrész végén, négy perc alatt háromszor is betaláltak a jelentős NB-s rutinnal bíró dunaföldváriak, Gellén a 40., Puskás a 42., Szedmák pedig a 44. percben. 

Puskás Zoltán szerezte a második találatot
Forrás: Gergely Szilárd/ZH

A szünet a tervezettnél hosszabb lett, de nem azért, mert valamelyik edző túl sokáig beszélt övéihez, hanem hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára, villámlással, dörgéssel, így meg kellett várni a vihar elvonultát. Viszont a folytatásban akár vízilabda meccsre is válthattak volna a felek, annyi víz állt egyes helyeken a pályán, így pedig nehéz volt a pontos, folyamatos játék. Aztán a 64. percben Gellén növelte négyre a vendégek előnyét, végül a Semjénháza is megszerezte a szépítő gólját a 84. percben. 

A felhőszakadás után ilyen körülmények uralkodtak a pályán
Forrás: Polgár László/NS

A Dunaföldvár nagy lépést tett az NB III felé, a visszavágó június 11-én 17 órától lesz a szomszédos városban, amire az első meccs eredménye alapján garantált lesz a régen látott nagy érdeklődés. 

További eredmények
Salgótarjáni BTC–Nyergesújfalu SE 3–0
Pápai Perutz–Gyöngyösi AK 0–1
REAC–Kállósemjén SE 8–3
Mohácsi TE–Dunaharaszti MTK 2–0
Orosháza–Szombathelyi Haladás VSE 1–2
Monostorpályi–Cigánd 2–1
Szeged-Csanád GA II–Gárdony 5–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában