Válogató

2023.06.05. 08:30

Pupp Viktória eldöntötte: ő szerepelhet az Eb-n

Az utóbbi időszakban nagy csatát vívott egymással a DKSE tavaly korosztályos, serdülő birkózó Európa-bajnoka, Pupp Viktória és a Vasasban szereplő Munk Maja, hogy melyikőjük lehet ott a magyar válogatottban az idei kadet, U17-es kontinensbajnokságon.

Gallai Péter

Forrás: DKSE

A 65 kilogrammosok között szereplő lányok közötti végső válogatóról, azaz a „szétlövésről” a Magyar Birkózók Szövetségének szakvezetése döntött, miután az eddigi versenyek alapján a két sportoló között nem dőlt el a verseny. 

A lebonyolítás a nemzetközi szabályoknak megfelelően történt Budapesten, a küzdelem két győztes mérkőzésig tartott, a képlet így egyszerű volt, aki összesítésben nyer, az utazhat az Európa-bajnokságra. A párharc első mérkőzésén Maja bizonyult jobbnak és 3–0-ra nyert. A második felvonáson Viktória az utolsó másodpercekben indított támadását követően az ellenfél óvást nyújtott be, amit elvesztettek, így a DKSE versenyzője 4–1-re nyert. Ezzel 1–1 lett a párharc állása. A mindent eldöntő harmadik meccsen Pupp céltudatos birkózásának köszönhetően magabiztosan, 10–1-re megnyerte a találkozót. Ezzel az eredménnyel pedig utazhat az Eb-re, amit Albániában rendeznek meg június 12. és 18. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában