Nagy csatában

2023.06.09. 12:57

Veretlenül szerezett bajnoki címet a DFVE az OB I/B-ben – képgalériával

A DFVE női vízilabdázói a szezonban a felnőtt OB I/B-s bajnokságban is elindultak, amelynek döntőjét csütörtökön este rendezték a Népligetben. A dunaújvárosi csapat feltéve a koronát a sorozatban nyújtott teljesítményére, bajnoki címet szerzett a BVSC legyőzésével.

Gallai Péter

A BVSC legyőzésével lett aranyérmes a csapat

Forrás: DFVE

Az egyesület sűrű progarmja és a játékosok többfrontos szereplése miatt két nap alatt játszotta le a csapat az elődöntőt és a finálét, miután előbbi meccset csak szerdán tudták megrendezni hazai pályán. 

Az alapszakaszban csoportjukat toronymagasan megnyerő újvárosiak a másik ágon második Polo SC elleni elődöntőt két negyed alatt lerendezték, hiszen a 7–1-es félidő után 16–5-re nyertek. A gólokon is szépen megosztoszott a társaság, hiszen kilencen is eredményesek tudtak lenni.
Nem sok pihenő várt a társaságra, ugyanis csütörtökön este már a döntő következett a népligeti uszodában, ahol a Fradit legyőző BVSC volt az ellenfél az aranycsatában, akik szintén hibátlanul meneteltek a fináléig.

Az elődöntőben Jonkl Csenge volt a legeredményesebb három góljával
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

BVSC – DFVE  7–8 (3–3, 1–1, 1–1, 2–3)
DFVE: Maczkó – Jonkl 3, Kardos L. 1, Dobi, Somogyvári, Szabó N. 1, Kardos D. 1. Csere: Eikel (kapus), Lovász 1, Erdélyi 1, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.
A mérkőzést a Stieber Mercedes irányította BVSC kezdte jobban, kétszer is vezettek, de a DFVE mindkétszer gyorsan egyenlített, majd Kardos Dominika a vezetést is megszerezte, de erre meg az ellenfélnek volt felelete. A második nyolc perc inkább a jó védekezésekről, vagy a kihagyott helyzetekről szólt, Batizi a negyed elején, Jonkl meg a végén lőtt egy gólt, 4–4. A harmadik felvonásban nagy csatát és a két kapus védéseit jegyezhettük fel sokáig, aztán fél perccel a vége előtt Bereczki ismét a BVSC-t juttatta előnyhöz, hogy Erdélyi öt másodperccel a lefújás előtt megint egalizáljon, 5–5. A záró etapban tovább folytatódott a nagy csata és szoros mérkőzés, Ármai góljára Lovász, Fekete büntetőjére pedig Kardos Laura felelt, amikor már csak három perc volt vissza a találkozóból. Utána több lehetősége is volt a BVSC-nek, hogy újra megszerezze az előnyt, ám ezek rendre kimaradtak. 1:13 másodperc volt már csak hátra, amikor emberelőnyt kapott a Dunaújváros, Szabó Nikolett pedig azonnal kihasználta a lehetőséget, és hosszú idő után ismét vezetett a Dunaújváros. S mivel erre már nem volt felelete a BVSC-nek, a DFVE ünnepelhette bajnoki címét és aranyérmét. A harmadik helyet a Ferencváros csapata szerezte meg.

A szoros döntő után jöhetett az ünneplés
Forrás: DFVE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában