Barátfüle Fesztivál

2022.08.08. 07:00

Hosszú kihagyás után ismét állt a bál Fülén (képgaléria, videó)

Tizenkét év elteltével szombaton ismét megrendezték a várva-várt Barátfüle Fesztivált a Magyar Falu Program keretében.

Hajdu Marianna

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem bízták a véletlenre a nagy múltú és népszerű fesztivál “újra nyitását”, mindent bevetettek a Barátfüle Egyesület tagjai, akik az önkormányzattal karöltve élesztették újra immár Barátfüle Fesztivál és Falunap néven.

A sportpálya már a reggeli óráktól megtelt a főzőversenyre készülődőkkel.

A délután derekán a Fülemüle Óvoda apróságainak műsorával indult a hajnalig tartó mulatozás. A több mint egy évtizedes kihagyás – 2010-ben rendezték meg utoljára – sem csorbította a nap népszerűségét, a hatalmas sátorban egy tűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak. 

Plasztán Anett és Czakó Ádám operett műsorának hangulatát már nehéz volt fokozni, de a soron következő előadók rátettek egy lapáttal.

A Siófoki Happiness TSE táncbemutatója kellőképpen felborzolta a kedélyeket, mire a fesztivál sztárvendége, Dolly a színpadra lépett. A show után egy igen eltökélt társaság bitorolta el a színpadot. A négy vidám tenor műsorától táncra perdült a közönség. A lábakba szökő “bugit” mindenki kitáncolhatta az esti retro discoban. 

Az éhezőknek sem kopott fel az álluk, a bográcsokban nem csak gulyás és palóc leves főtt, de természetesen az ízletes barátfüle sem maradhatott el, nemcsak szilvalekváros, de túrós változatban sem. Mert a név kötelez! A sajtműhelyben beleshettünk a sajtkészítés kulisszái mögé, de a borkóstolásból sem volt ildomos kimaradni.

A gyerekeknek ugrálóvár, kézműveskedés, csillámtetoválás, arcfestés, játszósarok és könyvkuckó is gondoskodott az önfeledt szórakozásról.

A sok éves kihagyás után is kiderült, még nem felejtették el a környéken a régi idők fülei fesztiváljait.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában