Frissen Fejérből

2022.08.11. 07:00

Folyamatos szemetelések és rongálások Sárbogárdon, a helyi iskola udvarát is bezárták (frissítve)

Nemcsak a felhőtlen játék helyszínei a sárbogárdi közösségi terek, hanem a cigizésnek, az italozásnak, hangoskodásnak és rongálásoknak is – állítja egy ott lakó. Sajnos a vandalizmus nyomai már a Mészöly Géza Általános Iskola udvarán is láthatóak, éppen emiatt döntött úgy a vezetőség, hogy hétfőtől kezdve bizonytalan ideig bezárják az intézmény kapuit

Kecskés Zoltán

Forrás: „Sárbogárdi bosszúságok" csoportja

„Az iskola területének folyamatos rongálása és a vagyonvédelem miatt a mai naptól iskolánk sport és szabadtéri létesítményei sem látogathatóak!" – olvasható a táblán. Ennek adott hangot a sárbogárdi bosszúságok csoportban egy helyi lakó, aki mint írta, csak kosarazni szerettek volna egy picit a város egyetlen olyan pályáján, ahol kosárpalánk is van, de nem sikerült. 

Első körben felkerestük a város polgármesterét, Sükösd Tamást, hogy mit tud a felmerülő az esetekről és vajon mit lehetne tenni a sárbogárdi rendbontások ellen.

– A Mészöly Géza Általános Iskola évtizedek óta állt a szabadidejüket értelmesen eltöltők rendelkezésére azzal, hogy az udvar – a sportpályák – elérhetők voltak tanítási időn kívül is. Sajnos az utóbbi időben egyre többször fordult elő olyan, hogy nem megfelelő magatartás nyomait találhattuk meg a területen. Az iskola vezetése – a városvezetéssel egyeztetve – akkor döntött a bezárás mellett, amikor a most elkészült új tantermek falát is megrongálták – nyilatkozta lapunknak a városvezető.

Sükösd Tamás hozzátette, hogy mélységesen egyetért a felháborodott lakóval abban, hogy ez az iskolai terület, az Ifjúsági Park vagy a sárszentmiklósi részen az úgynevezett Kispálya folyamatos fejlesztésekkel egyre jobban tudja szolgálni a sportolni, pihenni, sétálni, beszélgetni vágyók érdekeit, de megvédeni csak akkor tudják, ha a közösség tagjai magukénak érzik és megtartják a használat, illetve végső soron a normális emberi együttélés szabályait.

– Fontosnak tartom, hogy a közösség tagjai magukénak érezzék ezeket a közösségi tereket, játszótereket és rendeltetésszerűen használják azokat. A rongálások felszámolása érdekében pedig a Kispályán a napokban elkészül a kamera rendszer telepítése és ezt követni fogja az Ifjúsági Park is – mondta a polgármester.

Kerestük a Dunaújvárosi Tankerületi Központot is az üggyel kapcsolatban, akik megkeresésünkre az alábbi választ adták:

„A Dunaújváros Tankerületi Központ fenntartásában lévő Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában történt károkozással kapcsolatosan az iskola képviselője ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.  A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módunkban további információt adni az ügyben."
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!