Kicsi, de legalább egyben van

2022.08.12. 20:50

Valami nem stimmel az Aranybulla zászlóival

Nézzük és csodáljuk. Büszkék vagyunk rá minden szempontból, de valami mégis elvonja a tekintetünk.

Hajdú Marianna

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A 800. évfordulóra gyönyörűen felújított Aranybulla-emlékmű környezete igazán impozáns látványt nyújt. Az Aranybulla Emlékév tiszteletére, az Árpád Ház program keretében újult meg Rétfalvi Sándor 1972-ben felállított alkotása. 

Azok a csodás lobogók, a több méter magas zászlórudakon. Elgondolkodtatóan kicsinek tűnnek. Az emlékmű és a tartalma is megérdemelhetné talán hogy igazán szép és látványos lobogók hirdessék fontosságát. Vajon miért csak ekkorák, utánajártunk:

– Mindent megpróbáltunk, csak a nagy felületű zászlókba könnyebben belekap a szél és gyorsan tönkreteszi. Az pedig nagyon rosszul néz ki, ha megrongált zászló van az emlékművön, minden nap vagy minden szélben nem tudjuk lecserélni – tudtuk meg Östör Annamária képviselőtől. 

– Még nem találtunk olyan anyagot, ami kibírná ezt a fajta terhelést. Hosszú távon egy megrongált magyar zászló nagyon rosszul nézne ki.

Ami igaz, az igaz, a rongyos zászló tényleg nem büszkeség senkinek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában