Frissen Fejérből

2022.08.20. 07:08

Ezek a programok változnak vagy maradnak el a viharos időjárás miatt szombaton (Frissítve!)

Feol.hu

Egy héttel később tartják meg a Koronázási Szertartásjáték előadásait

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Székesfehérvár

A várható kedvezőtlen időjárás miatt augusztus 20-án, szombaton a Népművészeti Fesztivál közreműködői és a Koronázási Ünnepi Játékok következő programelemei az előre meghirdetett helyszínek helyett a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. szám alatti épületébe költöznek: kézműves foglalkozások, gyermekjátékok, jósok és boszorkányok sikátora, Magyar Hagyományőrző Faművesek, Letterpress Workshop, valamint Jobku és Dzsevu akrobatikus történelemóra-színháza.

Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalán adta hírül, hogy a viharosnak ígérkező, bizonytalan időjárás miatt az augusztus 20-i díszközgyűlést nem az Aranybullánál, hanem a Városháza dísztermében tartják meg, változatlanul 18 órai kezdettel.

Kiemelte továbbá: Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszédét a Városháza dísztermében fogja megtartani, délelőtt 10 órakor. A díszterem befogadóképességének erejéig tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit a rendezvényre, az eseményt élőben fogja közvetíteni a város Facebook-oldala és természetesen a MTVA is.

Perkáta

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az augusztus 20-ára meghirdetett rendezvények az időjárás előrejelzések alapján várható nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló csapadék és az erős szél miatt elmarad. A főzőversenyt és a kispályás labdarúgó bajnokságot egy másik időpontban, a szeptember 10-i szüreti felvonulással egy időben rendezik meg.

Polgárdi

Ahogy azt délután megírtuk, egyelőre kivárnak az önkormányzat az ünnepi műsorok és a tűzijáték törlésével. Jelenleg is a X. Polgárdi Nyári Fesztivál rendületlenül zajlik, ám az intenzív eső miatt a sátorban tartják a színpadi produkciókat. A szervezők reményei szerint a 19 órakor kezdődő program akár már a szabad ég alatt is lehet, de ha mégsem, akkor maradnak a fedet helyen, ahol olyan sztárok lépnek a színpadra az este folyamán, mint Mario, Manuel, vagy éppen Tóth Andi.

Alsószentiván

Nagy Orsolya alpolgármester portálunknak úgy nyilatkozott, hogy egyelőre kivárnak az augusztus 20-i rendezvények törlésével. Mint mondta, biztosat szombat dél körül tud mondani, de reményei szerint az idő kegyes lesz hozzájuk és kora délután megkezdődhet a színes programkavalkád. 15 órakor megnyitó és kenyérszentelés, majd a TenDance tánccsoprot kápráztatja el a közönséget, majd Opitz Barbi lép a színpadra. Őket követi a Pacsirták, Márió a harmónikus, Bódi Csabi, majd egy fergeteges báli hangulat következik Németh Józseffel.  

Alap

Egy helybéli szervezőtől megtudtuk, hogy a község nem készült augusztus 20-i programokkal, mivel ők a szeptemberre koncentrálnak, amikor is egy kvízversenyt, a gyerekeknek mesemondó vetélkedőt és szüreti mulatságot szerveznek.

Mór

A pénteki koncerteket a Lamberg-kastély udvarában rendezik meg. A szombati, 20 órai Bolba–Szente–Galambos: Meseautó (musical comedy) – a Komáromi MagyaRock Dalszínház előadását a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban tartják meg.

Bicske
Bicske polgármestere, Bálint Istvánné közlést tett közzé a bicskeiknek az ünnepi műsorok megtartásáról.
„Felelős városvezetőként, a szakemberek javaslatait figyelembe véve, arra a döntésre jutottunk, hogy a ma délutánra tervezett ünnepi rendezvényeket lemondjuk!A kiszámíthatatlan időjárás, a várható eső és viharok miatt nem kockáztathatjuk az Önök biztonságát. A programokat egy későbbi időpontban igyekszünk pótolni. Mindenkinek szép ünnepet, jó pihenést kívánok!" – olvasható a közösségi oldalára írt bejegyzésében. 

Iváncsa

Az özönvíz szerű eső miatt meghibásodott a hangosítás, ezért a péntekii buli elmaradt Iváncsán. Az Iváncsai Önkormányzat közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy folyamatosan monitorozzák az időjárást, és úgy döntenek az augusztus 20-i programok megtartásáról. Ami biztos, hogy a hivatalos ünnepi részt szombaton 16 órától a faluházban fogják megtartani, amelyre mindenkit várnak szeretettel!

Igar
A faluban szinte minden marad a régiben, annyi különbséggel, hogy az Igar-Vám közösségi ház udvara helyett, az épületbe költöznek az ünnepi programok – tudtuk meg Hadi Éva alpolgármestertől.

Szár

Németh Norbert közösségi oldalán jelentette be, hogy a szombat délutáni ünnepség Száron a rossz időjárás miatt elmarad. Egyúttal megköszönte a Zetelaki Ezüstfenyő néptánccsoportnak, hogy eljöttek és együtt ünnepeltek a helyiekkel a templomban, és a szentmise után adtak egy kis ízelítőt a műsorukból.

Enying

Az augusztus 20-i események a művelődési házban kerülnek megrendezésre. A gyermekjátékok az esőmentes időszakban a művelődési ház előtt működnek. Az esti tűzijáték megrendezéséről még a mai, szombati napon döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában