Frissen Fejérből

2022.09.27. 12:34

Művészet a Szent Imre Óvoda falai között

Hagyomány már a székesfehérvári Szent Imre Óvodában, hogy ovigalériát nyitnak a gyermekek nagy örömére. Erre került sor kedden is, mely alkalommal Kiss Edith székesfehérvári festőművész alkotásai kerülhettek az óvoda galériájának falára.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

- Pedagógiai programunk egyrészt a keresztény értékek közvetítését, átadását tartalmazza, a másik pillér pedig a művészeti eszközökkel való nevelés. Ennek kapcsán szervezünk minden nap alkotótevékenységet a csoportokban, továbbá igyekszünk közelebb vinni előadásokkal, bemutatókkal is a gyerekekhez a különböző művészeti ágakat - mondta el a feol.hu-nak Nagy Zoltánné, az óvoda intézményvezetője. Így tehát rendszeresen szerveznek évszaki koncerteket és galéria megnyitókat. A koncertek alkalmával zenészeket hívnak meg, a gyerekek ilyenkor közelebbről is megismerkedhetnek a hangszerekkel. Az ovigalériában pedig alkotóművészek mutatkozhatnak be a gyerekeknek és mesélhetnek nekik a művészeti folyamatokról. Kiss Edith is komplett előadást tartott a szentimrés gyerekeknek, akik most, a következő galériamegnyitóig bármikor megnézhetik alkotásait az óvoda falain. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában