Frissen Fejérből

2022.11.29. 10:00

MIA KIOSZK a lepsényi könyvtárban

2022. tavaszán egy pályázati lehetőség keretében a lepsényi DJP Pont pályázatot adott be egy MIA KIOSZK, azaz egy mesterséges intelligenciával működő „kormányablakos gép” működtetésére.

Hajdú Marianna

Forrás: Hajdú Marianna / FMH

A pályázat sikeres volt, a berendezés október első napjaiban meg is érkezett a lepsényi Petőfi Sándor Könyvtárba. November első napjaiban üzembe is helyezték. A kioszk pontosan ugyanazokat funkciókat látja el, mintha valamelyik okmányirodán intéznénk ügyeinket. Jelenleg a gép tíz féle hivatalos eljárásban képes a segítségünkre lenni: vezetői engedély pótlása, okmány érvényesség ellenőrzése, személyi igazolvány pótlása. Jármű ügyek, mint jármű ideiglenes kivonása, jármű ideiglenes kivonásának meghosszabbítása.

Anyakönyvi kivonat igénylés: bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány igénylése és lakcím bejelentéséhez szükséges kérelem beadása is lehetséges. Az ügyek intézését az érintőképernyős mód segíti és lehetőség van fénykép készítésére is. Ha illetékköteles az adott ügytípus, abban az esetben a helyszínen készpénzzel ugyan nem tudnak fizetni, de lehetőség van a bankkártyás fizetésre. Lehetőségünk van arra is, hogy kiválasszuk, a továbbiakban postai úton kapjuk meg a kért hivatalos ügyiratot, és így nem kell bemennünk az okmányirodába. A tervek szerint a jelenlegi tíz ügytípus tovább bővül majd. A szolgáltatást a könyvtár nyitvatartási ideje alatt vehetik igénybe, amelyhez feltétlenül szükség van a személyi igazolványra és a lakcímkártyára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában