Tizenöt éve nem volt ilyen összefogás Fehérváron

2022.12.07. 17:30

Tartós élelmiszereket, édességeket, gyümölcsöt és tisztálkodási szereket gyűjtenek (videóval)

A városi adománygyűjtést segíti az a három adománygyűjtő automata, amelyeket az Irányi Dániel utcában, az uszoda előtt és a Fő utcai Mátyás király-emlékmű mellett helyeztek el. Az automaták január 6-ig fogadják a felajánlásokat.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Székesfehérvár önkormányzata hét szociális szervezettel közösen hirdet karácsonyi adománygyűjtő akciót. A kezdeményezéshez csatlakozott az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

– Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti központ nagy hangsúlyt fektet – főleg az ünnepi időszakokban – az adománygyűjtési feladatokra. Az idei évben karitatív civil szervezetekkel együtt gyűjtünk, nagyjából 1200 rászoruló család van napi szinten a szervezetek látókörében. Az adományokat az Irányi Dániel utca 4. szám alatt található adományraktárunkban december 16-ig fogadjuk, és ezt egészíti ki a három adományautomata, melyekbe január 6-ig elhelyezhetők a felajánlások – mondta a kezdeményezésről Tiszt Henrik, a gyermekjóléti központ intézményvezetője.

A felajánlások néhány gombnyomással, az automatára írt utasításokat követve helyezhetők el. A szervezetek elsősorban tartós élelmiszereket, édességeket, gyümölcsöt és tisztálkodási szereket gyűjtenek az ünnepi időszakban.

– Az automaták bizonyos töltöttségi szint után e-mailt küldenek nekünk, kollégáim ezután begyűjtik az elhelyezett adományokat, elhozzák a központba, majd csomagokba rendezik, szortírozzák. A kiosztásról a gyűjtéshez csatlakozott szervezetek közösen gondoskodnak – tette hozzá Tisztl Henrik. Az automaták az IVM Zrt. felajánlásából segítik az adományok időkorlát nélküli begyűjtését. Mint azt a cég vezérigazgatója, Deák Ferenc elmondta, az ötlet kollégáitól származik.

– Azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk segíteni ebben a nehéz helyzetben, és hogyan tudnánk mindezt összekötni azzal, amiben jók vagyunk. Innen jött az ötlet, hogy állítsunk fel a város három pontján olyan adománygyűjtő automatákat, amelyekben a rászorulók adományait gyűjthetjük – beszélt a kezdeményezés ötletéről Deák Ferenc.

Lehrner Zsolt alpolgármester az akció kapcsán úgy fogalmazott, körülbelül 15 éve nem volt ilyen összefogás a városi karácsonyi adománygyűjtések alkalmával.

Az adományok tehát december 16-ig személyesen is leadhatók az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ nyitvatartási idejében, az automatákba pedig január 6-ig helyezhetik el felajánlásaikat a segítőszándékúak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában