Szurkolók az állatokért

2023.01.28. 07:00

Szurkolók jöttek a gárdonyi gyerekekhez (galéria, videó)

Milyen védőoltásokra van szüksége egy kutyának? Mit kötelező rátenni, ha busszal visszük? Lehet láncon az eb? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tett fel a Szurkolók az állatokért képviselője a gárdonyi gyerekeknek pénteken. A sztár persze Luna kutya volt.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Szurkolók az állatokért szervezetét hívta meg Gárdonyba pénteken délelőtt a Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület az Educatio rendezvénysorozata keretén belül. A felelős állattartásról tartottak előadást a 3-4. osztályos diákoknak az állatvédők. Az Educatio keretén belül immáron a negyedik előadást valósította meg a gárdonyi egyesület – árulta el a feol.hu-nak Hornok Róbert elnök és Gárdai Balázs alelnök. Korábban meghívták Lengyel Zsófia látássérült előadót, aki érzékenyítő programmal készült, valamint Bayer Mónika jogászt, aki a csíny és a bűncselekmény közti határvonalról beszélgetett a gyerekekkel.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók tekinthetők meg!

Retz Júlia és Kapin Richárd a felelős állattartásról hozott előadást tehát a fiataloknak, de persze négylábú nélkül nem is érkezhettek volna. Eljött velük egy egész csapat szurkoló és természetesen Luna kutya is, akit örömmel simogattak a gyerekek.

- Fontos, hogy eljussunk a fiatalokhoz és minél több gyereknek meg tudjuk mutatni, mi a felelős állattartás. Bár én úgy gondolom, hogy a szülőkkel sokkal nagyobb gondok vannak, mint a gyerekekkel – vallotta be Richárd. A szervezet folyamatosan járja az országot hasonló érzékenyítő előadásokkal, s remélik, még Gárdonyba is visszatérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában