A jókedv garantált

2023.01.30. 11:00

Táncra hív az igari Napraforgó néptánccsoport

Nem is olyan rég volt, amikor az Igari Napraforgó Néptánccsoport debütált a hazai rendezésű nemzetközi néptánctalálkozón. A helyi asszonyokból és gyerekekből álló helyi néptánccsoport azóta számos fellépésen képviselte faluját, most pedig toborzót szerveznek.

Kecskés Zoltán

Az Igari Napraforgó Néptánccsoport büszke arra, hogy falujukat képviselhetik.

Fotó: Fehér Gábor / Archív

Hadi Évától, Igar alpolgármesterétől – aki oroszlánrészt vállalt a helyi néptánccsoport megalakulásában – megtudtuk, hogy eljött az idő, hogy bővítsék a csapatukat.

– Ha szeretsz énekelni, táncolni: ha szeretnél egy jókedvű csapathoz tartozni, akkor köztünk a helyed! – kezdi beszélgetésünket, majd a részletekről is beszélt:

– Minden korcsoportba várjuk a lelkes jelentkezőket. Ennek apropóján kéthetente hétfőn 17:00-kor az igari faluházban, okleveles néptáncpedagógusok segítségével sajátítjuk el a táncot, ezáltal is őrizve a hagyományainkat. Az ajtónk mindenki előtt nyitva áll, akkor is ha csak belekóstolni szeretne a táncba, hisz elsődleges célunk az összejövetelek során, hogy a saját magunkat szórakoztassuk és élvezzük az együttlétet. Egy igazi közösségformáló ez az egész, a közös alkalmak, próbák, amikor jókat nevetünk – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában