Csütörtökön lesz döntés

2023.01.31. 21:49

Hári János ellen fegyelmi indult a Magyar Kupán történtek miatt

A múlt hétvégén megrendezett Magyar Kupa döntőjének szünetében a Hydro Fehérvár AV19 csatára, Hári János a televízió kamerái előtt „értékelte” a játékvezető ténykedését. Nyilatkozatáért a Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmit indított a válogatott csatár ellen

Beke Zsombor

Hári János ellen eljárást indított az MJSZ

Forrás: Dömötör Csaba / NSO

A fináléban a Volán a BJA ellen játszott, a döntőt végül a fővárosiak nyerték meg nagy csatában, büntetők után 3-2-re. Az első harmadban a BJAHC szerezte meg a vezetést, majd a második harmadban a Fehérvár nagy erőket mozgósítva megfordította az állást. A feszült játékrész után Hári János, az AV19 csapatkapitánya nyilatkozott a televíziónak, ahol az egyik főbíróra, Sós Dánielre tett megjegyzést.
– A bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Sós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan” – mondta Hári az ICEHL-ben is tevékenykedő bíróval kapcsolatban élő adásban.

A Magyar Jégkorong Szövetség kedd este reagált, közleményben jelezte, fegyelmi indult a csatár nyilatkozatával kapcsolatban. A szövetség közleménye szerint, már a találkozó alatt feljegyzés készült a Játékvezetői Munkacsoport által. 
„A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (1) f) aa) alapján „fegyelmi vétséget követ el az, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot sérti. Azt a versenyzőt, vagy sportszakembert, aki a jégkoronggal összefüggésben bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet, az ellenfél versenyzőit, saját játékostársát, az edzőket, sportvezetőket, illetve a versenyrendszert kiíró szövetség, és az abban résztvevő sportszervezetek sportszakembereit illetően, fegyelmi felelősségre kell vonni.” A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (2) szerint „különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő a versenybíróság és a játékvezetők sértegetése.”  – áll az MJSZ honlapján.

Jelenleg a Fegyelmi Bizottság begyűjti az információkat, döntést várhatóan csütörtökön hozhat a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában