Komoly munkára készül az új nagymester

2023.03.31. 21:00

Választott a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend (galéria)

Harmincéves jubileumát ünnepli idén a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend. Március 31-i közgyűlésén választást tartottak, újraválasztották a regnáló nagymestert, Turcsányi Sándornét.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Harminc évvel ezelőtt alakult meg a Szent Benedictus Borlovagrend, amely Fejér vármegye legrégebb óta működő borlovagrendje. Ma már a Velencei-tavi előtaggal együtt hivatalos az elnevezése, tekintve, hogy a teljes velencei-tavi térség megszólítására törekszenek. Péntek délután a kápolnásnyéki Halász-kastély kastélyéttermében találkoztak a tagok, hogy választást tartsanak.

A találkozón újraválasztották Turcsányi Sándorné elnök nagymestert. Kupi László kancellár alelnökként, Nagy Zsolt alkancellárként, Dezső Béla pedig alelnök kincstárnokként folytathatja a munkát a szervezetben. A feol.hu kérdésére az újraválasztott nagymester elmondta: a legfontosabb megvalósítandó terv a borrend fiatalítása, illetve női borászok bevonása a munkába.

A fotó bal alsó ikonjára kattintva további képek érhetők el:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában