A belépő ára egy mosoly

2023.06.07. 10:00

Levendula varázs Nagykarácsonyban

Idén is lesz szedd magad levendula akció a nagykarácsonyi tündérkertben, méghozzá az előttünk álló hétvégén, június 10-én, szombaton. Ugyanis ekkor nyitja meg kapuit egy olyan hely, ahol még tündérek is kergetőznek a lilába borult tájon.

Kecskés Zoltán

Lilába borult látvány fogadja majd az érdeklődőket a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkertben.

Forrás: BL

Boni Linda szervezőtől többek között azt is megtudtuk, hogy mire is jó a levendula.

– Napestig sorolhatnánk, hogy mi mindenre jó a töretlen népszerűségnek örvendő sokrétű növény – magyarázza a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert megálmodója. – Készíthetünk belőle újratölthető illatpárnákat, szörpöt, süteményt, illetve illóolajat, mely szintén  sokféleképpen felhasználható. Nyugtató, fertőtlenítő hatású. És nem feledkezhetünk meg a mennyei limonádéról sem, ami nálunk a legfinomabb! Hétvégén természetesen bőven készítünk belőle az idelátogató vendégeknek – tette hozzá.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mire számíthatnak az érdeklődők a hétvége szombatján a nyitás alkalmával reggel 9 és 19 óra között.

–  A levendulaszüret számunkra egy élményekkel teli hónapot jelent, amit minden évben izgatottan várunk, hiszen rengeteg embert megismerhetünk, akik az ország különböző részéről jönnek.  Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát nálunk, így a belépő ára egy mosoly, amiből alkudni nem lehet! (nevet) Ilyenkor a levenduláshoz tartózó parasztház is bejárható, ahol levendulás tárgyak kiállítása, fotós szoba, régmúlt idők konyhája tekinthető meg. A gyerekeknek pedig népi játszótér teszi még érdekesebbé a napjukat. Idén több újdonsággal is várjuk a látogatóinkat. Az egyik ezek közül a levendula koszorú készítése, valamint lehetőség lesz a fotós játékunkon is részt venni ,,A legszebb megörökített pillanat a Nagykarácsonyi levendulás tündérkertben” címmel. A nyertest pedig egy egész napos családi élményfürdő belépővel jutalmazzuk. És ha már fotózás! A nyár folyamán a  MaNoKa tanya segítségével lovas fotózásra is várjuk az érdeklődőket – zárta gondolatait  Boni Linda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában