Krimi

2023.06.07. 15:41

Rendőrökkel keveredett tűzharcba egy férfi Nógrádban

Az egyenruhások nem hagyták annyiban a dolgot.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába június 6-án délután érkezett bejelentés Becskéről, hogy egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült. 

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai a kocsma előtt megtalálták a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki a rendőrök láttán két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő a zsebeiből, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de ezt a szemmel láthatóan felindult férfi nem tette meg. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi az egyik fegyvert eldobta, azonban a másikat lövésre emelte a vele szemben álló egyenruhások felé. Erre a rendőr a férfira egy célzott lövést adott le, amely a csípőjén sebesítette meg – írja a Nool.hu.

A súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedő támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők ellátták és rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!