„Ez a nap ünnep, a tehetség ünnepe"

2024.03.27. 16:36

Társaséneklési verseny a Kodály Iskolában (videóval, galériával!)

Közel háromszáz tanuló mutathatta meg tehetségét szerda délelőtt a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Bartók Béla születésnapjához kapcsolódó társaséneklési versenyen. A diákok kettes, hármas és többes formációban álltak a szakmai zsűri elé, akik kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazzák a gyerekeket.

Kecskés Zoltán

Közös énekléssel kezdődött a társaséneklési verseny a Kodály Iskolában.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Feke Mariann, az Ének-zene munkaközösség vezetője és az esemény szervezője a FEOL-nak kiemelte, a szíve csücske a rendezvény, amely már több évtizedes múltra tekint vissza az intézmény életében. Nagy öröm számára, hogy ilyenkor a tanulók mindig csinos ruhában, felkészülten állnak a háromtagú zsűri, idén a Kneifel Imre, Kapásné Lévai Edit, Molnárné Rádl Margit alkotta ítészek elé, hogy megmutathassák tehetségüket.  

A diákok csinosan felöltözve, mosolyogva várták, hogy a zsűri előtt mutathassák meg tehetségüket. 
Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a nap ünnep, a tehetség napjának ünnepe az iskolában – mondta Ferschné Várnai Tímea főigazgató a társaséneklési verseny jelentőségét hangsúlyozva, amely minden évben kiemelt esemény az intézmény 8-18 éves tanulói számára. Mint megtudtuk, a magas színvonalú, jó hangulatú megmérettetés célja a kezdettől fogva változatlan: egyrészről tisztelgés az iskola történelme és hagyományai előtt, másrészről ez az egyik legjobb fokmérője a Kodályban folyó szakmai munkának. A produkciókat látva és hallva, idén sem kellett csalódniuk a felkészítő tanároknak, hiszen a diákjaik, a második évfolyamosoktól kezdve a tizenkettedik osztályosokig, komolyan vették a küzdelmeket, és a legjobbat hozták ki magukból. Az ünnepélyes eredményhirdetést a tavaszi szünetet követően tartják, ahol oklevelet és ajándékcsomagot vehetnek át a résztvevők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában