Kisdiákok napja

2022.05.24. 18:36

Tehetségnapon mutatkozhattak be a kossuthos diákok

Forrás: Czinege Melinda

Tehetségnapon mutatkozhattak be a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának Kossuth utcai feladatellátási helyén a legkülönbözőbb területeken tehetséges diákok. Az eseményen többek között szó volt az órai keretek közötti kulcskompetenciákról, a játékos tehetségfejlesztésről, az iskola sportos és kutatási eredményeiről. 

– Ezt a rendezvényt a 2015/16-os tanévben álmodta meg az intézmény vezetése annak érdekében, hogy legyen egy olyan alkalom, amikor a tanulók megmutathatják, mi az, amivel a legszívesebben és talán a legeredményesebben foglalkoznak. A tehetséggondozás célja, hogy a diákoknak segítsünk megtalálni azt az utat, amely a boldogulásukhoz, és egy sikeres felnőtté váláshoz vezet – köszöntötte a megjelenteket Denichné Hajdu Mónika Tímea intézményvezető.

Sok ötlet merült fel a program szervezésekor. – Szerettünk volna hűek maradni a hagyományokhoz, ugyanakkor teret engedni az újdonságoknak is. Úgy döntöttünk, a gyerekeket helyezzük a középpontba, hiszen sok tehetséges diákunk ért el kiváló eredményeket különböző tanulmányi és sportversenyen – fogalmazott az esemény megnyitóján Kálmánchelyi-Papp Hajnalka Erzsébet intézményvezető-helyettes.

Az intézmény mindhárom feladatellátási helye nagy hangsúlyt fektet a kiemelkedő képességek felismerésére és gondozására. – A tehetségek megtalálásának és gondozásának problémája folyamatosan jelen van társadalmunkban – mondta Prof. Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese, aki kifejtette, hogy minden közösséget meghatározza, ahogyan a tehetségekkel bánik.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában