Katonai bemutatók

2022.06.26. 18:00

Ágyúdörej és fegyverropogás a Nagyerdő szívében – fotókkal

A Lövészek Napján a Leopárd harckocsi és a Gidrán harcjármű is bemutatkozott.

Forrás: Kiss Annamarie

A Lövészek Napja alkalmából az MH 5. Bocskai István Lövészdandár az előző évekhez hasonlóan egész napos, nagyszabású rendezvénnyel fogadta a fegyverek szerelmeseit vasárnap a debreceni Nagyerdőn. Az eseményen résztvevőknek nem volt okuk panaszra, ugyanis színes programkínálat várta őket. Mint tudjuk, a gyerekek nagy többsége imádja a katonai bemutatókat, amiből nem volt hiány: többek között huszárlovas-bemutatót és középkori gyalogos párviadalt is láthattak a kíváncsiskodók. Mindemellett több mindenben kipróbálhatták magukat a legbátrabbak: a gyerekek akadálypályán mutathatták meg ügyességüket, illetve volt szerencséjük kezükbe venni a fegyvereket. Talán az egyik legnépszerűbb program a lövészek dinamikus bemutatója volt, amit szoros figyelemmel követtek kicsik és nagyok egyaránt.

Statikus és dinamikus bemutatók

– Amikor csak tudunk, kijövünk a civilek közé, hogy betekintést nyújtsunk nekik a világunkba. Annyiban rendhagyó ez az idei év, hogy most először vagyunk a Nagyerdőn. A statikus bemutatók során a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverzet és technikai eszközök tekinthetőek meg. Többek között a haderőfejlesztés során beszerzett új technikai eszközök is láthatóak a rendezvényen, mint például a Leopárd harckocsi és a Gidrán harcjármű – fogalmazott a Napló érdeklődésére Sárkány Beáta, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárának kommunikációs tisztje.

Sárkány Beáta
Forrás: Kiss Annamarie

Maxim Tamás családjával érkezett az eseményre, hiszen fia, Maxim Bendegúz nagyon kötődik a honvédségi dolgokhoz, illetve a katonasághoz is. Az édesapa kiemelte, a családban vannak, akik vadászattal foglalkoznak, így úgy véli, a fegyverek iránti érdeklődés innen ered. Ha tehetik, akkor minden hasonló eseményen részt vesznek, ami a vonzáskörzetükben van, egészen Kecskemétig le szoktak utazni. 

NE


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában