Megnyitotta kapuit az adventi vásár!

2022.11.26. 20:10

„Debrecennek van egy varázsa, amiért érdemes ide eljönni” - fotókkal, videóval

Bár az ünnepi fényekre még egy napot várni kell, de a karácsonyi hangulat már átjárja a belvárost.

Forrás: Czinege Melinda

A korlátlanság élményével tért vissza az idei Debreceni Adventi Vásár. Az elmúlt két év koronavírus-járványával terhelt ünnepei után ismét régi pompájában fogadta látogatóit a cívisváros egyik legnépszerűbb programsorozata. A Kossuth téren, a Piac és a Csapó utcákon, valamint a Dósa nádor téren mintegy 90 faház és stand várja az érdeklődőket modern és tradicionális termékekkel, valamint finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal. A sorok között korzózva pedig megállapíthattuk: a forralt bor, a kürtőskalács és a kenyérlángos szerencsére idén sem maradt le a palettáról.

Az ünnepélyes megnyitó négy órakor kezdődött. A Debrecen Dixieland Jazz Band zenéje egészen az 1910-es évek Amerikájáig repítette vissza a hallgatóságot, a showt pedig az R&B Dance táncosai fokozták látványos bemutatójukkal. A két formáció felvezetője az Adventi Kuckó elől indult és járta be a következő egy órában a teljes vásárt. Sokan végig kísérték őket.

Azonnal magával ragad

– Most érkeztünk, de már magával ragadott az adventi vásár hangulata. Nagyon látványos, a gyerekeknek nagyon tetszik az Adventi Kuckó – mondta Alexandra, aki kisvárdai barátaival és az ő gyermekeikkel látogatott ki a vásárba. 

Földesi Csenge debreceni barátnőjéhez érkezett Békéscsabáról azzal a céllal, hogy az adventi vásáron szerezzen be karácsonyi ajándékokat. Mint elmondta, tíz évvel ezelőtt vett itt egy bögrét, amely a mai napig megvan neki. – Emlékszem, nagyon szépek voltak a fények, és akkor még a villamossínek mentére koncentrálódott a vásár. Bár az adventi fények még nem égnek, de már most nagyon hangulatos a rendezvény. Nagyon kevés város tudja megadni ezt az igazi élményt. Debrecennek van egy varázsa, amiért érdemes ide eljönni – fogalmazott.

Földesi Csengét elvarázsolta Debrecen
Forrás: Czinege Melinda

Új elemekkel

– Nagy öröm számunkra, hogy a koronavírus járvány után újra programkavalkáddal tölthettük meg az adventi vásárt. Ez nagyon hiányzott az elmúlt években – mondta érdeklődésünkre Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője. Mint kifejtette, rengeteg gyermek- és felnőtt programmal készültek a következő négy hétre. Lesznek olyan attrakciók, illetve meglepetések is, amelyek tavaly nem voltak. – Igyekeztünk több új elemet is beépíteni a műsorok, programok, látványosságok sorába, amelyek a következő években még színesebbé, színvonalasabbá tehetik a vásárt – hangsúlyozta. Ilyen különlegesség például az Adventi Kuckó vagy a Dósa nádor téri fénykarácsonyfa.  

BS


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában