Összefogás az imahelyért

2022.11.28. 15:58

Az első adventi gyertya fényét vitték el a kigyulladt szabadságtelepi református templomba

A Nagytemplomban is adakozhatunk a gyülekezeti hely helyreállítása érdekében.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke (balról), Széles Diána alpolgármester, Nagy Gábor lelkipásztor, Bódor Edit önkormányzati szakreferens és Szilágyi Edina önkormányzati képviselő a hétfői ünnepségen

Forrás: Czinege Melinda

– November 7-én szomorú esemény történt: a szabadságtelepi református templomban tűz keletkezett – idézte fel Széles Diána alpolgármester hétfőn délután a helyszínen.

Debrecen híres a történelmi egyházak és a város összefogásáról, emiatt az első adventi gyertya fényét elvitték az egyházközségbe, kifejezve együttérző támogatásukat. – Évről évre fontosnak tartjuk, hogy amikor az első gyertyát meggyújtjuk a város adventi koszorúján, akkor ez a láng ne csak ott égjen, hanem vigyük oda, ahol a legnagyobb szükség van rá – mondta.

A vendégek a gyülekezeti hely állapotáról is tájékozódtak
Forrás: Czinege Melinda

Mint hozzátette, szimbolikus jelentése van, hogy a hit gyertyája a szabadságtelepi református templomban is látható. Felhívta a figyelmet, a gyertya átadásával melegséget és a szeretetet szeretnének átadni Nagy Gábor szabadságtelepi református lelkipásztornak – ezzel is kifejezve együttérzésüket, összetartozásukat.

Nagy Gábor kiemelte: ígéri, hogy vigyázni és őrizni fogják a lángot, amire ajándékként tekintenek. – Sokakban lehetséges, hogy a közelmúltban történt tűz kapcsán egészen másféle gondolatokat, illetve érzéseket váltanak ki. Egy különleges világban, időben vagyunk együtt, hiszen nem is olyan messze tőlünk a háborúnak a tüze fellobbant, így karácsony közeledtével mindenki a béke lángjáért imádkozik – fogalmazott. Megjegyezte, a szabadságtelepi gyülekezetben pedig a tűz lángja lobbant fel. Nem olyan értelemben, ahogyan szerették volna, hiszen kiégtek a templompadok. Hatalmas füst terítette be a templom belsejét, és ennek következtében jelenleg az épület használhatatlan.

A Szabadságtelepi Református Templom
Forrás: Czinege Melinda

– Nagy örömöm és reménységem az igébe kapaszkodva, hogy a megrepedt nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsest nem oltja ki az örökkévaló Isten. Most egy kicsit úgy tűnik, hogy megrepedt a szabadságtelepi nádszál, de hiszem azt, hogy nem pislákolunk és nem füstölgünk. De, ha még úgy is tűnik, a fekete hamu alatt van parázs, izzik a lélek, és ezért is tartottam elengedhetetlennek, hogy még egy ilyen szomorú esemény sem vethet véget a lélek tüzének. Ugyanúgy folytatjuk tovább az életet hittel, reménységgel, mert lehet, hogy a pillanatnyi szenvedés keserű és nem örvendetes számunkra, de az igazság békességes gyümölcsét termi majd azoknak, akik megedződtek általa – hangsúlyozta.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában