Lopás

2022.11.30. 08:14

Több százezer forintot lopott munkaadójától a földesi férfi

Vádat emeltek a többszörös visszaeső ellen.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az őt alkalmazó vállalkozótól nagyobb összegű készpénzt lopott. A vád szerint a földesi férfi a sértett építőipari munkákat végző vállalkozónál dolgozott alkalmi munkásként. Szeptember 6-án a sértett egy kistehergépkocsival a dolgozóit Berettyóújfaluba, a munkavégzés helyszínére vitte. A vállalkozó rendszeresen nagyobb összegű készpénzt tart a jármű kesztyűtartójában, erről tudomást szerzett a vádlott is. A munkavégzés helyén a sértett kistehergépkocsija folyamatosan nyitva volt, mivel abban tartották a szerszámokat is.

A megérkezést követően a reggeli órákban a vádlott kiment az autóhoz és a kesztyűtartóban lévő pénztárcából kivett 340 ezer forintot, majd a tárcát visszatette a helyére és elment.

A főügyészség szerdai közleménye szerint az elkövető cselekményével 340 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg. A nyomozás során a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben, kérte az okozott kárának megtérítését.

Az ügyészség vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a többszörös visszaeső vádlott szemben azzal, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában