Van remény!

2023.01.29. 15:30

Nagyot nőtt a tavaly nyáron kiszáradt Vekeri-tó vízszintje – friss fotókkal, videóval!

Nemcsak a bütykös hattyúkat, hanem a természetszeretőket is tárt karokkal várja a debreceni tó.

Forrás: Czinege Melinda

A csípős hideg ellenére többen úgy gondolták, tesznek egy kis ebéd előtti sétát vasárnap a természetben. Ahogyan az lenni szokott: gyerekekkel, felnőttekkel és persze kutyákkal is találkoztunk a Vekeri-tó környékén. A távolból figyelő hattyúkat nem kellett kérlelni, hogy jöjjenek közelebb egy fotó erejéig, láthatóan nem zavartatták magukat a bámészkodók miatt: nemcsak beleegyeztek a közös képbe, szinte még pózoltak is a Haon fotóriporterének.

Hattyú a Debrecen melletti Vekeri-tavon
Forrás: Czinege Melinda

Boglárka messzelátó távcsövén át figyelt minket, ám mi is szemfülesek voltunk: kiszúrtuk a kis megfigyelőt.

Simon és Bálint éppen sétáltak a stégen szüleikkel, Edinával és Tiborral, akik családi fotót kívántak készíteni, ám a sors is úgy akarta, hogy összetalálkozzunk, és fotóriporterünk készítse el a képet.

A Debrecen melletti Vekeri-tó 2023. január 29-én
Forrás: Czinege Melinda

Egyre inkább úgy tűnik, nem múlt időben kell beszélnünk a debreceniek kedvelt üdülő- és kirándulóhelyéről. Az egykor táboroknak és fesztiváloknak otthont adó Vekeri-tó nyugodtan kijelentheti: „Jössz te még az én utcámba!”

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában