Vármegyei foci

2023.03.27. 21:07

Borzasztóan nehéz helyzetben a Loki Focisuli

A debreceni együttes legutóbbi meccsére ki sem tudott állni a Megyei II. osztály déli csoportjában.

A piros mezes Loki Focisui együttese tavasszal eddig még nem szerzett pontot | Forrás: Napló-archív

A hétvégén zajlott le a Hajdú-Bihar megyei II. osztály déli csoportjának a 21. fordulója, amely során a Loki Focisuli csapata nem tudott kiállni a Konyár elleni idegenbeli, derecskei találkozón. A hazaiak így mérkőzés nélkül, 3–0-s megállapított eredménnyel megkapták a három pontot. 

Az esetet követően a debreceniek vezetőedzőjét, Nagy Róbertet kerestük, aki elmondta a Haonnak az egészen prózai okokat.

Sajnos egyszerűen elfogytunk. Néhányan februárban az átigazolási időszak utolsó estéjén szóltak, hogy itt hagynak minket, aztán a maradók közül többen is lusták voltak elmenni a sportorvoshoz, másoknak a munka szólt közbe.

Arról nem beszélve, hogy legutóbb a Nádudvar ellen öten is megsérültek: akadt, akit letalpaltak, voltak húzódásaink is – foglalta össze röviden, majd megemlítette: három kapusából jelenleg csak egy egészséges.

– Sajnos a halasztás sem jöhetett szóba, mert azt előre kellett volna kérvényezni. Most azonban a 15 órára kiírt meccs előtt, csak délben derült ki, hogy nincsen meg a csapat. Akkor szóltam Csige Lászlónak – az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetőjének – és az ellenfél edzőjének is, hogy nem tudunk kiállni.

Tavasszal már többször is kellett kapust is neveznem a mezőnybe, mert csak úgy voltunk meg tizenegyen, vagy ott van Tóth Zsolti, aki már majdnem 10 éve abbahagyta a focit, de most megint beállt

– jegyezte meg. 

A szakember egy másik bosszantó, nehezítő körülményt is megemlített. – Van két srác, akiket le szeretnénk szerződtetni. Az egyikőjük Ukrajnában született, de szinte alig egy hónapos kora óta Magyarországon él, több honi csapatban is játszott már. A másik fiú Angliából jött haza körülbelül két éve, még kint focizott utoljára, most csatlakozna hozzánk.

Mind a két esetet nemzetközi átigazolásként kezeli az MLSZ, ami miatt rendkívül hosszadalmas az egész folyamat.

Nem értem, hogy amatőr szinten miért ennyire bonyolult ez – mondta.

Nagy Róbert a nehéz helyzet ellenére határozottan kijelentette, hogy nem fogják feladni a bajnokságot.

Inkább verjenek el minket mindenhol, eresszék belénk a tárat, de ránk ne mondhassa senki, hogy nem állunk ki.

Rossz periódusban vagyunk, de szerencsére a héten szabadnapunk lesz, úgyhogy jövő szombatra mindenképpen össze akarjuk szedni magunkat. Bízom benne, hogy addigra már az igazolásokat el tudjuk rendezni, illetve a sérültek közül is felépülnek páran – mondta reménykedve a vezetőedző. 

A Loki Focisuli – amely eddig 14 meccsén mindössze 2 alkalommal nyert – legközelebb tehát majd április 8-án lép pályára, akkor a Báránd lesz az ellenfél.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában