Húsvétváró

2023.03.29. 16:01

Drónfelvétel segítségével alkotják majd meg debreceni gyerekek a város óriás hímes tojását húsvétra - fotókkal

Tavaszváró programokat szerveznek a cívisvárosban tojásfával, nyuszitornával, tánccal.

Néhányan már el is hozták díszes tojásukat

Forrás: Molnár Péter

Talán Holle anyó szíve is megenyhül és nem hullajt több havat decemberig, ha meglátja odaföntről a debreceni óriás hímes tojást, amit óvodások százai alkotnak az égbe mutatott képmozaikokból április 4-én a Sziget-kék Tematikus Park területén. A Tavaszköszöntő programsor további részleteiről szerdán számoltak be a szervezők és a városvezetők.

Papp László polgármester elmondta, hogy a Sziget-kék az egyik legnépszerűbb találkozóhellyé vált a családok számára. Nem csak a városban élők, hanem a régió lakói is szívesen múlatják itt az időt. Elhangzott, a tavalyi nyitány óta 170 ezer látogatót jegyez a játszópark, amely most a húsvét és a tavaszvárás jegyében szervezett eseményekkel hívogatja a kisgyermekes családokat.

Széles Diána alpolgármester hangsúlyozta, nem csak játszóteret kívánnak adni a debreceni gyerekeknek, hanem értékeket is. Több városi gyermekrendezvény között ennek is célja a húsvéti hagyományok bemutatása, a kereszténység és a cívis múlt értékeinek továbbadása.

Interaktív játékok

Nagy Sándor Gergely, az üzemeltető Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. vezetője arra biztatta a gyerekeket, járuljanak hozzá, hogy a tojásfa minél színesebben „virágozzon” és április 3-ig adják le a hímeseket a Sziget-kékben. Cserébe a hozzájáruló ovisok a húsvéti hétvégén szombattól hétfőig díjmentesen használhatják a vidámparkot.

A rendezvényekről részleteiben Kiss Judit Erzsébet létesítményvezető beszélt: április 4-én fogadják az élő hímes tojást alkotó óvodásokat, akik a drónfelvételt követően a Sokszínvirág Zenekar koncertjén szórakozhatnak, illetve egy egészségtudatos táplálkozásról szóló interaktív játékban vehetnek részt, majd szabadon használhatják a játszóparkot. 

A családokat április 8-án, szombaton egész napos programcsokorral várják, a Szeredás Együttes és néptáncos párok közreműködésével lesz táncház, Aquamanó Party, erdősimogató szenzoros séta, kézműves foglalkozás, lufi- és bűvészshow, nyuszitorna, valamint babajátszó.

HaBe


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában