Labdarúgás

2023.06.07. 14:00

Meghallotta az MLSZ a Loki-vezér szavait

Az MLSZ elnökségének döntése értelmében a következő idénytől a MOL Magyar Kupa tévés mérkőzésein is lesz VAR.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A 2023–2024-es MOL Magyar Kupa-kiírásában két újdonság jelent meg: egyrészt azokon a mérkőzéseken, amelyeket a televízió (M4 Sport) élőben közvetít, és a stadion alkalmas arra, a jövőben VAR-rendszer is segíti a játékvezetők munkáját. Másrészt – a most elfogadott szabálymódosítás értelmében – a döntő előtt törlődnek a sárga lapok, azaz, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, az elődöntőben begyűjtött esetleges harmadik figyelmeztetés után (mely nem vezet kiállításhoz), az érintett játékos is szerepelhet majd a fináléban. 

A hivatásos labdarúgók esetében a június 15-én kezdődő átigazolási időszakot az MLSZ elnöksége meghosszabbította, így az átigazolási szezon augusztus 31. helyett szeptember 6-ig tart – adott hírt az Magyar Labdarúgó-szövetség.

Emlékezhetünk rá, portálunknak adott interjújában Ike Thierry Zaengel, a DVSC elnöke is szóvá tette, miért nincs VAR a Magyar Kupában. Azt már csak mi tesszük hozzá, a Puskás Akadémia elleni kupanegyeddöntőben több olyan, a Lokit sújtó szituáció is akadt, amit ha van VAR, akkor visszanézhettek, korrigálhattak volna. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában