Választás 2022

2022.05.16. 20:44

Újból urnák elé kell járulni nemsokára a hortiaknak

Rendkívüli ülésen csütörtökön feloszlatta magát a horti képviselő-testület. Ősszel új polgármestert és önkormányzati képviselőket kell választania a falunak.

Kiss Balázs Levente

A jelenlegi képviselő-testület 2019 novemberében alakult meg Horton. Azóta elfogyott a bizalom/Archív fotó

Forrás: hort.hu

A vitákkal és személyeskedő beszólásokkal tarkított ülésen a feloszlatásról szóló előterjesztés indoklásában a képviselők kiemelték, hogy Juhász László Dávid polgármester az elmúlt években nem tudott együtt dolgozni velük. Kifejtették, hogy a bizalom akkor szűnt meg teljesen, amikor április végén távozott az utolsó jegyző, Szabados Adrienn. Róla az eseményen elhangzott, hogy kiváló szakembernek tartják. A feloszlatást kezdeményezők sérelmezték azt is, hogy a jelenleg projektvezetőként az önkormányzatnál dolgozó, korábban alpolgármesteri posztot betöltő Szalainé Dencs Zsuzsanna tényleges befolyása a hivatali ügyekben jelentős. 

A község első embere válaszában elmondta, hogy a képviselő-testület nem tudott megfelelően együtt dolgozni a polgármesterrel. A grémium összességében érdemben alig dolgozott. Nagyon keveset tettek hozzá ahhoz a munkához, amivel sikerült Hortot fejlődési pályára állítani. Nem az érdemi kérdésekre koncentráltak. 

Juhász László Dávid a felhozott észrevételekkel szemben azt emelte ki, hogy csak három tartósabban ott lévő jegyzőjük volt, sajnos minddel volt probléma. Volt, akinél a teljes alkalmatlanság is felmerült. 

A képviselő-testület tagjai megkérdezték a falu irányítóját arról, hogy miért vitt el a hivatalból nagy mennyiségű iratot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közelmúltban. Ezzel összefüggésben a polgármester kijelentette, hogy a NAV a 2016-os évtől minden könyvelést átvizsgál, ugyanis 10,6 millió forint elszámolása még az előző ciklus időszakából tisztázatlan, s ezzel kapcsolatban már feljelentés is született. 

Az csütörtök délutáni ülésen a szavazáson ketten nem vettek részt, így négy igen és egy tartózkodás mellett a testület kimondta a feloszlását. Megszavazták, hogy hamarosan falugyűlés formájában közmeghallgatást tartanak, ahol a kialakult helyzetről a lakosságot is tájékoztatják. 

Hort gazdálkodása stabil, és számos beruházás kezdődik idén

Pénteken a polgármester közleményt adott ki a nyilvánosság számára, melyben megerősíti, hogy belső ellentétek miatt oszlatta fel magát a grémium május 12-én. Abban azt is leszögezi, hogy az önkormányzat gazdasági helyzete stabil. A község egyértelműen a fejlődés és a felzárkózás útjára lépett. Számos beruházás valósult meg, folyamatban vannak vagy kezdődnek csaknem 1,1 milliárd forint értékben. Ugyanakkor hozzáteszi, a döntés meggondolatlan és felelőtlen, mert veszélyezteti a település további fejlődését. 
Portálunk elérte a volt jegyzőt, aki ma már egy másik helységben dolgozik. Szabados Adrienn nagyon sajnálja a kialakult helyzetet, s azt is, hogy áldozatává és szereplőjévé vált a Horton kialakult szituációnak. Ám sok sikert kívánt a falu polgármesteri hivatalában dolgozó kollégáknak és az intézményvezetőknek a további munkájukhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában