Bűnügy

2022.05.17. 14:00

Ittasan, jogsi nélkül okozott balesetet egy visszaeső férfi Egerben

A férfi nem adta meg az elsőbbséget egy arra haladó másik járműnek, mellyel összeütközött.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint nagyon súlyos jogkövetkezményekkel szembesülhet az a 40 éves büntetett előéletű notórius egri elkövető, aki már 2019 novemberében ittasan vezette a gépjárművét a megyeszékhelyen, majd – mit sem törődve az ellene emiatt indult büntető eljárással – a bűncselekményt 2021. július 6-án délután megismételte. Ekkor nem csak közepes fokban ittasan, de már jogosítvány nélkül közlekedett Egerben, a Radnóti Miklós úton, ahol állapotából eredő figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget egy arra haladó másik járműnek, mellyel összeütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A központi járási ügyészség ebben az ügyben kétrendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben, aki ellen eltiltás hatálya alatti, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértések elkövetése miatt is külön eljárások indultak.

A vádhatóság a bűnügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a terhelttel szemben 1 év 4 hónap időtartamú végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, emellett öt és fél évre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, illetve 2 évre a közügyek gyakorlásától is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában