Környezetszennyezés

2022.07.04. 12:39

Még nem világos, valóban történt-e környezetszennyezés Lőrinciben

Az elsődleges vizsgálat még tart, azonban egyelőre nincs nyoma annak, hogy történt volna környezetszennyezés Lőrinciben az erőművi tóhoz közel, egy helyi cég telephelyénél – tudta meg portálunk.

K. B. L.

Lőrinciben jártak a katasztrófavédők

Forrás: Agria TV

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja és szakemberei azt követően vonultak ki pénteken a helyszínre, miután egy helyi vállalkozó környezetszennyezés gyanújáról tett bejelentést és tartálykocsikról tett fel mozgóképes tartalmat a közösségi média felületein. A katasztrófavédelem mellett helyszíni beszámolók szerint a rendőrség munkatársai is megjelentek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság korábban annyit erősített meg szerkesztőségünk kérdésére, hogy valóban kaptak feltételezett környezetszennyezéssel kapcsolatos hívást.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a heol számára annyit erősített meg, hogy kollégáik tovább dolgoznak a területen, a vizsgálat eredménye későbbre várató.

Lőrinciben korábban több cég is komoly környezetszennyezésért volt felelős. Nemrég az egykori Eternit gyár okozta azbesztes egészségkárosodás miatt indított két perben ítéltek meg egyenként negyven millió forintot a per nyerteseinek.

Évek óta pedig az időnként érezhető elviselhetetlen bűzhatás miatt tiltakoznak a környező települések lakosai és polgármesterei. A bűzt korábban összefüggésbe hozták a korábban Hunviron, ma REG Kft. néven működő társaság tevékenységével, amely a Mátraividéki Erőmű korábbi pernyehányójának rekultiválását végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában