Kitüntetés

2022.08.15. 13:28

Pro Urbe-díjat kapott Boros Dénes zenész Bélapátfalván

Az ismert prímás Bélapátfalva kulturális nagykövete, aki zenekarával jó hírét viszik a városnak.

T. B.

A díjazott Boros Dénes (középen) zenekara tagjaival, jobb szélen Ferencz Péter

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Pro Urbe-díjjal tüntette ki Bélapátfalva önkormányzata Boros Dénes zenészt. Az elismerést Ferencz Péter polgármester adta át a díjazottnak a vasárnap tartott Magyarnóta esten.

Az idén 69 éves Boros Dénest méltatva Ferencz Péter elmondta, a város szülöttje zenész családból származik, általános iskolás kora óta muzsikál. Édesapja a Tardosi fogadóban zenélt, Boros Dénes pedig fél évszázada mulattatja a közönséget, ő és zenekara a környékbeli lakodalmak elmaradhatatlan tagjai voltak az 1970-es, 1980-as években, de azóta is sok lagziban szolgáltatják a muzsikát. Nem csak itt zenéltek, hanem az ország más pontjain is.

Zenekarával tizenöt éve a hagyományos Bélapátfalvi Magyarnóta est kísérői, a műsort televíziós csatornák is közvetítik. A nóta találkozók oszlopos tagjai országszerte, de külföldön is felléptek, egyebek között Szlovákiában, Németországban, Svájcban is muzsikáltak. Ferencz Péter szerint Boros Dénes Bélapátfalva kulturális nagykövete, jó hírét viszi a településnek, hagyományőrzője a magyar nótának, a lakodalmas és a roma zenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában