Illegális szemétlerakó

2022.08.16. 06:50

Hulladéktenger borítja a tarnazsadányi ingatlant + videó

Molnár Helga

A drónfelvételen jól látható, mekkora hulladékhalmaz csúfítja az önkormányzati telket

Forrás: Agria Tv

Bejelentés érkezett a Heves Megyei Kormányhivatalhoz, hogy Tarnazsadány belterületén, egy önkormányzati telken nagy mennyiségű hulladék található. Koczka Ferenc polgármester a portálunknak elmondta, az önkormányzat évek óta küzd az illegális szemétlerakók felszámolása ellen.

– A terület egyébként egy régi mocsaras helyszín. Az önkormányzatunk a közmunkaprogram keretében időről időre felszámol egy-egy szemétlerakót. Itt is ez a helyzet alakult ki, a lakosság sajnos nem egyszer megtalálja azokat a helyszíneket, ahol könnyebben megoldják a szemétszállítást, így keletkezett ez a lerakó is – közölte a község vezetője. Külön is hangsúlyozta, hogy mint a korábbiakban, úgy az elkövetkezőkben is, mindent megtesznek azért, hogy kitisztítsák a területet, hiszen ezen dolgoznak már meglehetősen hosszú ideje.

Németh Iván helyi lakos munkatársainknak arról beszélt, hogy ő azt hallotta, hogy a környező településekről is hoztak át erre a tarnazsadányi telekre szemetet, még építési törmeléket is. Mint kifejtette, ez a terület elvileg zárt, de szerinte a hulladékot jogellenesen elhelyezni szándékozók a lakatot könnyedén leverik a helyéről, így juthatnak be oda, s okoznak gondot a falu lakosainak, vezetésének egyaránt.

Portálunk az ügyben megkereste a Heves Megyei Kormányhivatalt is. Ott kérdésünkre arról tájékoztattak, hogy hétfőn bejelentés érkezett az említett tarnazsadányi ingatlanon elhelyezett építési-bontási hulladékkal kapcsolatban. Ennek nyomán a hulladékgazdálkodási hatóság munkatársai haladéktalanul helyszíni ellenőrzést tartottak. A vizsgálat folyamatban van, amennyiben szabálytalanság történt, a hatóság mindenképpen eljárást indít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában