Összefogás

2022.08.17. 13:07

Segítségre van szüksége a káli kislánynak, nagyon ritka betegséggel küzd, külföldi műtétre gyűjtenek

Különleges és nagyon ritka betegséget diagnosztizáltak egy káli család legkisebb gyermekénél. Küzdelmes időszak áll mögöttük, és bár egy kis időre úgy tűnt, jól alakulnak a dolgok, nemrégiben kiderült, újabb harcokat kell megvívniuk. Egy nagyon drága külföldi kezelés segítséget jelenthet, jelenleg erre próbálják összegyűjteni a pénzt.

F. V. E.

Sárának segítségre van szüksége

Forrás: Beküldött fotó

A most másfél éves kislányt Sárának hívják, és édesanyja, Antal Barbara mesélte el történetüket a Heol-nak.

– Tavaly szeptemberben került be először az egri kórházba Sára. Egy vérvétel és egy hasi ultrahang után már látszott, hogy komolyabb a baj, ezért átszállították Miskolcra. Újabb vizsgálatok vártak rá, és sajnos kiderült, hogy nagyon ritka, több típusból álló csecsemőkori leukémiája van. Március elején testvérdonoros csontvelő transzplantációja volt a lányunknak. Jól sikerült a beavatkozás, a húsvétot már otthon, családi körben tölthettük – ismertette Antal Barbara. 

Kialakítottak egy steril szobát, az egész házat átfestették. Minden szépen alakult, úgy tűnt, rendben megy a gyógyulás folyamata. Júniusban azonban újabb fordulatot vett az Antal család élete.

– Észrevettünk egy duzzanatot a fején. A gyulladásos értékei alapján eleinte arra gyanakodtak, hogy fertőzés okozhatja, de az antibiotikumos kezelés nem segített. Végül kiderült, daganatról van szó, és visszajött a leukémiája, ami minimálisan már a csontvelőben is jelen van – mondta el portálunknak az édesanya. 

Újabb kezelések következtek, s most abban bíznak, hogy csökkent a daganat, és meg lehet majd műteni. Németországban protonsugár terápia várhat Sárára, és egy izraeli kezelés is segíthetne az állapotán. Ez azonban nagyon drága, százharmincöt millió forintra van szüksége a családnak ahhoz, hogy a kislány megkaphassa a kezelést, és mivel ennyi pénzt nem tudnak kifizetni, gyűjtést szerveztek. Az „Összefogás Sára baba gyógyulásáért!!” Facebook csoportban megtalálható a bankszámlaszám, ahová várják az adományokat, és szívesen fogadnak bármilyen támogatást, licit felajánlásokat is.

– Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, minden vágyunk, hogy Sára meggyógyuljon. Ezért minden lehetőséget próbálunk megragadni. Bízunk benne, hogy sikerül összegyűjteni a pénzt az izraeli kezelésre, és hogy jobbra fordulnak a dolgok – jegyezte meg Antal Barbara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában