Egészségváros

2022.09.26. 12:46

Pontot gyűjtenek az ingyenes szűrésekkel, magukon és a kórházon segíthetnek az egriek

Pontokat gyűjtve milliókkal gazdagodhat a kórház, ebből fejleszthetik a rendelőintézetet.

M. H.

Ismét Egerben lesz a Richter Egészségváros program

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Már második alkalommal érkezik a megyeszékhelyre a Richter Egészségváros program. Az Érsekkertbe október 8-án 9-től 17 óráig várnak mindenkit. A témában tartott hétfői sajtótájékoztatón a kórházban Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, nagy öröm, hogy Eger ad otthont újra a rendezvénynek tíz esztendő után.

– A program missziója – amely az egészségmegőrzés – mellett a résztvevők a kórházat is segíthetik, pénzt gyűjthetnek. Arra buzdítok mindenkit, menjen el az egészségvárosba, hiszen a szűrések ingyenesek, és egészségünk megóvása érdekében kiemelten fontosak – húzta alá.

Dr. Vácity József, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója kiemelte, büszkék arra, hogy az alapítvány újra méltónak találta a kórház pályázatát arra, hogy idehozzák az eseményt.

– Minden társadalom számára kiemelten fontos, hogy a lakosságban erősítsük az öngondoskodás szükségességét és az egészségtudatosságot. Mindenben támogatni kell az embereket annak érdekében, hogy komolyan vegyék a saját egészségüket, és éljenek a szűrővizsgálatokon való részvétel lehetőségével – emelte ki.

Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője ismertette a programot. Mint mondta, egészségsétával indul a nap a Dobó tértől az Érsekkertig, ahol rengeteg szűréssel, tanácsadással, előadással várnak mindenkit.
– Az alapítvány alapadományként 3,5 millió forintot ajánlott fel, melyet a helyi lakosok bővíthetnek. Ha részt vesznek a programokon, pontokat gyűjtenek, egy pont értéke háromszáz forint. Online, a közösségi oldalunkon is követhetőek lesznek az események, hozzászólásokkal, like-okkal is lehet pontot gyűjteni. A pénzt pedig a rendelőintézet klimatizálásának korszerűsítésére fordítják majd – részletezte.

A gyáralapító Richter Gedeon (1872-1944) erős szálakkal kötődik Heves megyéhez. Ecséden született, majd Gyöngyösön nevelkedett. Élete zsidó származása miatt vett tragikus fordulatot, ugyanis a Dunába lőtték 1944-ben.  

Az egri egészségnap során az Agora előadósátorban 14 órától levetítik a gyáralapító életéről szóló filmet, amelynek címe: Nem tűntem el.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában