Labdarúgás

2022.11.29. 11:05

A megyei igazgatóság nagypályás Téli-kupájáról hiányzik egy fontos helyszín

A nevezési felületet a mai napon megnyitották, a sportszervezetek december 6-án 12 óráig jelentkezhetnek a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Megyei Igazgatóságának nagypályás műfüves tornájára.

B. Cs.

Amennyiben az Eger SE U19 vagy a Bélkő SE-Bélapát csapata nevez, akkor egyik gárda sem Egerben játszik majd, mint tette azt az idén

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyös, Hatvan, Füzesabony – helyszínként ezen három város sporttelepének műfüves pályáján bonyolítják le a hagyományos küzdelemsorozatot, amely a tervek szerint 2023. január 21-én kezdődik és február 26-ig tart. A felsorolás mutatja, hogy Eger kimaradt, a Felsővárosi Sporttelep ugyanis az említett időpontban „az elszabadult energiaárak miatt” zárva tart. 

Arról csak később várható tájékoztatás, hogy ez napra pontosan mit jelent.

A versenykiírás szerint a torna célját az jelenti, hogy lehetőséget biztosítsanak „a Heves megyében és régiójában működő labdarúgó-bajnokságok valamennyi osztályában szereplő felnőtt és esetleg megyei I. osztályú U19-es csapatainak a téli időszakban jó minőségű műfüves futballpályán játszandó felkészülési találkozókra, elősegítve a tavaszi idényre való felkészülést”. Továbbá módot adnak a lehetőleg azonos játékerőt képviselő csapatok egymás elleni megméretésére a bajnokság előtt, így felkészülve a tavaszi idényre. 

Nem felejtendő fontossággal bír a Fair Play szellemiségének betartása és elvének érvényre juttatása. 

A szervezők tájékoztatása szerint a tornán a Heves megyei sportegyesületek férfi felnőtt csapatai, a megyei I. osztályban szereplő fiú U19-es gárdák és a régióhoz tartozó, más megyéből ide nevező férfi felnőtt együttesek vehetnek részt. A rendezvény lebonyolításához legalább 16 csapat szükséges, míg a  maximált létszám 32. A nevezési díj 100 ezer forint, ami tartalmazza legalább három mérkőzés szervezési költségeit (pályabérlet, játékvezetői költség).

A 2021–2022. évi műfüves torna bajnoka, a Heréd LC nevezési díj nélkül regisztrálhat az IFA rendszeren keresztül.

A csoportmérkőzések tervezett időpontjai:

1. forduló: január 21–22.
2. forduló: január 28–29.
3. forduló: február 4–5. 

A rájátszás tervezett időpontjai: 

A 8 közé jutásért: február 11–12. (szombat, vasárnap)
A 4 közé jutásért: február 18–19. (szombat, vasárnap)
A döntőbe jutásért: február 22., szerda
A torna 3. helyéért: február 26., szombat
A torna döntője: február 26., szombat
(A nevezett csapatok számától függően a lebonyolítási rend módosulhat.)

 

Címkék#Téli-kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában